Haberler

Batman Üniversitesi Her Geçen Gün Daha da Büyüyor

Güncelleme:

2008 yılında kurulan Batman Üniversitesi, akademisyen ve öğrenci sayısı ile yeni yapılan binalarıyla her geçen gün daha da büyüyor.

Üniversite öğrenci sayısı 10 bini geçti

Doğu ve Güneydoğu'nun en iyi üniversiteleri arasında bulunan Batman Üniversitesi, 105'i yabancı uyruklu olmak üzere bu yıl 10 binin üzerinde öğrenciye eğitim ve öğretim imkanı sunacak.

410 öğretim elemanı ve tüm alanlarda 900 personel ile Batı Raman kampusunda hizmet veren Üniversite'de çevre düzenlemesi, yol, kaldırım, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Rektör Prof.Dr..A.Selam Uluçam, "Fakültelerde 3.197, enstitülerde 462, Yüksekokullarda 465 ve meslek yüksek okullarında 5.544 öğrencimiz mevcut iken, yeni kayıtlarla öğrenci sayımız 10.662 olacaktır. Ayrıca, Kütüphanemizde 53.670 kitap, 5.255 süreli yayın, 820 görsel ve işitsel materyal ile 10 veri tabanı bulunmaktadır" dedi.

186 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPILDI

Batmanın gelecekte bilim, kültür, sanat ve eğitim şehri yapacak olan Batman Üniversitesinde şu ana kadar 186.336.713 TL'lik harcama yapıldı.

Üniversite içinde ve dışında fakülte binalarından, yollara, sosyal ve sportif donatılardan, lojman ve camiye onlarca alanda çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Tamamlanan yatırımlar, tamamlanan bütçe dışı yatırımlar, devam eden yatırımlar ve yine devam eden bütçe dışı yatırımlar ile Batman Üniversitesi önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasına girecek.

Ayrıca, 7 fakültede 28 aktif bölüm, 3 enstitüde 2 doktora ve 17 yüksek lisans, 8 yüksek okul ve meslek yüksekokulunda 35 aktif program ile 8 uygulama ve araştırma merkezinin bulunduğu Üniversitede, çalışmalar; yeni eğitim sezonu öncesi daha da yoğunlaştı. www.batmangazetesi.com.tr

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Üniversitesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title