Haberler

Batman Karganın Neden Olduğu Yangında 500 Dönümlük Ormanlık Alan Kül Oldu

Karganın neden olduğu yangında 500 dönümlük ormanlık alan kül oldu Arif ARSLAN/BATMAN, (DHA) - BATMAN'ın Berişi İlçesi'nde yüksek gerilim hattına çarpan karganın neden olduğu anız yangınında, 500 dönümlük ormanlık alan kül oldu.

Karganın neden olduğu yangında 500 dönümlük ormanlık alan kül oldu

Arif ARSLAN/BATMAN, (DHA) - BATMAN'ın Berişi İlçesi'nde yüksek gerilim hattına çarpan karganın neden olduğu anız yangınında, 500 dönümlük ormanlık alan kül oldu. İtfaiye ekipleri ve emniyet TOMA araçlarıyla müdahale edilen alevler 3 saatte kontrol altına alınabildi.

Beşiri İlçesi girişinde bulunan Raşit Zengin Hatıra Ormanı'nda dün gece bir karganın yüksek gerilim hattı teline çarpması ve tellerin kısa devre yapması ile birlikte kıvılcımlar yangına yol açtı. Anızların tutuşması ile başlayan yangın daha sonra ormana sıçradı. Çam ile fıstık ağaçlarının da bulunduğu 500 dönümlük alan alevler içinde kaldı. Belediye itfaiye, Özel İdare, Orman İşletme Müdürlüğü, TPAO ve emniyetin TOMA araçları ve Jandarma ekiplerinin müdahalesiyle alevler 3 saatte kontrol altına alınabildi. İlçe sakinlerinden Bayram Özel, 30 yıl önce ilçe sakinlerinin Kira Dağı Vadisi'ne kazandırdığı ormanlık alaınn bir kıvılcımla yok olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Tarladaki anızdan başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. İlçemizin tek piknik alanı olan ormanın büyük bölümü yandı. Yüzlerce fıstık ağacı ve çam yok oldu. Ayrıca topraktaki canlılar da zarar gördü. Yüksek gerilim hatlarından görünmez bir vaka ormanımızı kül etti."

Beşiri Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar, Belediye Başkanı Mustafa Öztürk ve ilçe yöneticileri, yangına müdahalede bulunan itfaiye ekiplerini yönlendirdi. İş-Kur'un görevlendirdiği orman bekçilerinin görev yapmadığını belirten Beşiri'nin İkiköprü Belde Belediye Başkanı Osman Karabulut, şöyle konuştu:

"İş-Kur'un ormanlarda çalıştırdığı orman bekçileri maalesef görevlerinin başında değil. Eğer, o görevliler ormanda olsaydı belki de bu kadar tahribat yaşanmayacaktı. Koca bir orman ihmalkarlık yüzünden belkide yok oldu."

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşiri Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title