Haberler

Batman İUS Komutanlığında 24 Saat İstihbarat

Güncelleme:

Batman İnsansız Uçak Sistemleri (İUS) Komutanlığındaki insansız hava araçları, 24 saat sınırı ve bölgeyi tarayarak gözlem altında tutuyor.

24 saat istihbarat

Türkiye'de insansız hava araçlarının konuşlandığı yer olan Batman 14. İUS (İnsansız Uçak Sitemleri) Komutanlığı, 24 saatlik esas ile teyakkuz halinde.

Türkiye'nin havadan istihbarat ve görüntü sağlayan en önemli merkez olan Batman İUS Komutanlığında mesailerin çoğu görev başında geçiyor.

Türkiye'nin güney sınırlarında yaşanan hareketlilik nedeniyle devamlı suretle insansız hava araçları uçuşurken, Irak ve Suriye sınırındaki gelişmeler, Batmanda konuşlanan sistem ile anında Genelkurmay Başkanlığına gönderiliyor.

Türkiye'nin güvenliği için insansız hava araçları ve sistemlerinin hayati önem taşıdığını belirten yetkililer, "Batmandaki sistem ve insansız hava araçları rütbeli personelimiz tarafından koordineli bir şekilde kullanılmaktadır. Buradaki amaç, ülkemizin iç ve dış güvenliğini sağlamak, olası gelişmeleri anında görüntülerle komuta kademesine bildirmektir" dediler. Kaynak: Batman Gazetesi

Kaynak: Temsilci / Yerel

Türkiye Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title