Haberler

Batman İşlerine Son Verilecek Tpıc İşçileri Diyarbakır ve Batman'da Eylemde

Tpıc'in bölgedeki petrol arama kuyularında arama çalışmalarında beklemeye geçmesi ve işçilere 5 aydır asgari ücret ödemesinin ardından yarından itibaren 350 işçinin işten çıkarılmasına karar verildi.

Tpıc'in bölgedeki petrol arama kuyularında arama çalışmalarında beklemeye geçmesi ve işçilere 5 aydır asgari ücret ödemesinin ardından yarından itibaren 350 işçinin işten çıkarılmasına karar verildi. İşçiler, Batman ve Diyarbakır'da protesto gösterileri yaparken, Batman'da bir petrol arama kuyusunu işgal etti.

Kısa adı TPIC olan Turkısh Petroleum International Company, geçen Aralık ayında bazı petrol arama kuyularında bekleme sürecine geçip, çalışan personelinde maaşlarının 6 ay boyuncu asgari ücret üzerinden ödeneğini açıkladı. TPİC, bu sürenin sonunda Batman, Diyarbakır ve Adıyaman'daki bazı petrol sahalarına çalışan ve geçici işçi statüsünde bulunan 350 işçinin iş akitlerini 30 Haziran'dan itibaren fesh edeceğini açıkladı. Batman'da işlerinden çıkarılacağı haberini alan yaklaşık 70 işçi sahurun ardından Batı ve Raman petrol arama bölgesindeki iki kuyuya giderek nöbet tutmaya başladı.

Bu sabah saatlerinde Raman'daki 198 nolu kuleyi işgal eden işçiler, kendilerini verilen sözlerin tutulmadığını ileri sürdü. İşçilerden Ömer Türkün, yöneticilerinin kendilerine 2015 yılı sonuna kadar çalıştırma sözü verdiğini belirterek, "Bize verilen sözler boş çıktı. Yarından itibaren işten çıkarılacağımız bildirildi. Kuleleri terk etmemeye kararlıyız. 30 Haziran'dan sonra iş çıkışımız verilecek. Şimdiye kadar 5 aydır asgari ücretle çalışıyorduk. Haziran'dan sonra çıkışımız verilecek. İşimizi istiyoruz" dedi. Batman'da petrol işçilerinin işgal ettiği kuyu ve diğer kuyularda jandarma ekipleri sıkı güvenlik önlemleri aldı.

DİYARBAKIR'DA EYLEM

Diyarbakır'in Eğil İlçesi karayolunda bulunan Kurkan petrol arama kuyusunda da ay sonunda işten çıkartılacak yaklaşık 25 sondaj işçisi dün geceden itibaren iş durdarma eylemi gerçekleştirdi. İşçiler, sondajlarda çalışan arkadaşlarının çalışmalarını durdururken, bölgeye gelen jandarma ekiplerine ise amaçlarının kırıp dökmek değil, seslerini duyurmak olduğunu söyledi. İşçiler, kendilerinin 6 aydır asgari ücret ile çalıştırıldığını, daha önce kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını ifade ederek, "Bize seçimden önce yıl sonuna kadar çalıştırılacağımız söylendi. Ama Seçimden hemen sonra işten çıkarılıyoruz. Ailemize nasıl ekmek götüreceğiz. Bize petrol fiyatlarındaki düşüş gerekçe gösteriliyor ama buna inanmıyoruz" dedi.

İşçiler, kendileri ile birlikte Batman, Adıyaman ve Şanlıurfa'daki arkadaşlarınında iş bıraktırma eylemi gerçekleştirdiğini belirterek, "Yaklaşık 500 kişi 2 gün sonra işsizler ordusuna katılacak. Bizim yapacağımız çok iş olmasına rağmen bizi işten çıkartıyorlar. Biz sesimizi duyurmak istiyoruz. Ankara'nın bizi duymasını istiyoruz" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI AZARLAMIŞTI

Bugün eylem yapan işçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Mayıs'taki Batman toplu açılış töreninde katılmış ve açtıkları pankartlarla, "Başkan TPİC işçisine sahip çık" şeklinde slogan atmışlardı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Nankörlük yapmayın. Bir yerde çalışıyorsunuz nankörlük yapmayın. Sayın Başbakanımız açıklama yaptı. Bunları takip edeceksiniz. Seçimden sonra bunların adımları da zaten atılacak. Provoke yapmayın. 20-30 kişi toplanıp provoke ediyorsunuz' diye azarlamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Adıyaman Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title