Haberler

Batman İntihar Eden Batmanlı Askerin Ailesine 55 Bin Lira Tazminat

Muş-Hasköy Jandarma Karakolu'nda 3 yıl önce, intihar eden 21 yaşındaki Batmanlı asker Abdurrahman Çiftçi'nin ailesinin açtığı davada mahkeme, aileye 55 bin lira ödenmesine karar verdi.

Muş- Hasköy Jandarma Karakolu'nda 3 yıl önce, intihar eden 21 yaşındaki Batmanlı asker Abdurrahman Çiftçi'nin ailesinin açtığı davada mahkeme, aileye 55 bin lira ödenmesine karar verdi. Muş'un Hasköy İlçesi'ndeki Jandarma Karakolunda 6 Mart 2013 tarihinde görev yaparken 'kuşkulu intihar' sonucu öldüğü belirtilen er Abdurrahman Çiftçi'nin yakınları tarafından açılan dava sonuçlandı. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi 2'inci Daire Başkanlığı, Çiftçi ailesine maddi ve manevi olarak 55 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi. Batman Barosu avukatlarından İbrahim Halil Yalçın, askerliğinin bitimine 3 ay kala yaşamına son veren Jandarma Er Abdurrahman Çiftçi için 2014'te açtıkları davanın sonuçlandığını belirterek, şöyle dedi:

"Davayı açtığımızda olayın bir intihar olmadığını, eldeki mevcut deliller ışığında intihara giden yolun, idarenin kusuruyla meydana geldiğini iddia ederek, dava açmıştık. Mahkeme önemli bir karar verdi. Mahkemenin yerleşmiş içtihatlarında intihar eylemi sonucunda meydana gelen ölüm olaylarında idarenin sorumluluğu, yani tazmim sorumluluğu söz konusu olmaktadır. Ancak bazı durumlarda idarenin çalışanlarının kusurlu davranışlarıyla intihar eyleminin gerçekleşmesine katkıda bulundukları ve intihar kararının verilmesinde bazı fiilleri ile etkili oldukları, dayak-kötü muamele gibi olduğu, bu olayımızda da asta-müeessir fiilde bulunan komutanın intihar eylemine kusurlu davranışıyla katkısının olduğu kabul etmiştir. Netice olarak ailenin üzüntüsünün bir nebze giderilmesi için maddi ve manevi tazminat hükmedilmiştir."

Amaçlarının öç almak olmadığını ifade eden avukat Yalçın, "Ailenin amacı öç almak, yada kurumları kötülemek değildir. Buradaki amaç; kurumlarda çalışan kötü insanların, görevlerini kötüye kullanmalarının, ayrıca halkı askerlikten soğutan bu kişilerin deşifre edilmesidir. Ne kadar bu kişiler karanlıkta kalsa da, bir ihlalin varlığına mahkemenin hükmetmesi ailesinin acısını bir nebze olsun dindirmiştir" diye konuştu.

İntihar ederek ölen askerin ağabeyi 9 çocuk babası Eşref Çiftçi, Askeri Yüksek İdari Mahkemesi'nin kararıyla bir nebze olsa acılarının dindiğini belirterek, "Bu kararla az da olsa acımız dindi ama sorumluların adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasköy Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title