Haberler

Batman'ın Yeni Belediye Başkanı ve Eş Başkanı Göreve Başladı

Güncelleme:

Batman'da BDP'den Eş Başkanlığa seçilen Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, mazbatalarını alarak resmen göreve başladı.

Eşbaşkanlar resmen görevde
Geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerin ardından Eşbaşkanlığa seçilen Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, mazbatalarını alarak resmen göreve başladı. Eşbaşkanları belediyeye gelişte çalışanlar karşıladı.
TEMEL, GÖREVİ DEVRETTİ...
Batman Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel ile yeni belediye meclis üyeleri İl Seçim Kurulu'nda mazbatasını alarak resmen görevlerine başladı. Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel mazbatalarını aldıktan sonra devir teslim töreni gerçekleşti. Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel ile yeni meclisi belediye kapısında partililer ve belediye çalışanları karşıladı. Eşbaşkanları ve beraberindekileri başkanlık makamında Başkanvekili Serhat Temel ve eski meclis üyeleri ağırladı. Devir teslim töreni sırasında konuşan Başkanvekili Temel, "Biz 2009 yılında halkımızın bize verdiği destekle bayrağı devralmıştık, bugün bu bayrağı yine halkımızın 2014 seçimlerinde verdiği destekle yine aynı siyasi geleneğe sahip Sabri ve Gülistan arkadaşımıza devredeceğiz. Tabi ki bu bayrağı düşürmemek ve onurluca, gururluca taşıyabilmek herkese nasip olan bir görev değil. Ben şahsım Batman ve Batmanlılara hizmet ettiğim için onurlu ve gururluyum. Aynı şekilde iki Eşbaşkan arkadaşımızın da bu beş yıllık zaman zarfı içinde bu duyarlılığı, performansı göstereceğine inanıyorum" dedi. eski Meclis Üyelerine teşekkür eden Eşbaşkan Gülistan Akel, şunları söyledi; "Yerel yönetimler, belediyeler önemli siyasi bir gelenek ama bu, halkın mücadele geleneğinin sembolü haline geldi. Bu açıdan bu halkın bugüne kadar verdiği bedellerin, mücadelesinin, emeğini layıkıyla bu kurumda hizmete dönüşmesini esas alacağımızı belirtmek istiyorum. Bir mücadeledir, bir bayraktır, bu bayrağı sizden devraldık, en iyi şekilde yükseltmek, bu halkın mücadelesine yaraşır bir hizmet alanına dönüştürmeyi esas alacağımızı belirtmek istiyoruz." Önemli bir seçim sürecini geride bıraktıklarını belirten Eşbaşkan Sabri Özdemir ise, "Halkımız bu seçim sürecinde iradesini özgür kimlikten yana kullandı. Evet biz, bir çok bedel ödemiş bir partinin mensuplarıyız. Buradan şunun sözünü vermek istiyorum; ödediğimiz bedellere ve değerlere sahip çıkacağımız sözünü veriyorum. Biliyorsunuz burada 2009 yılında yapılan yerel seçimlerinde Sayın Nejdet Atalay halkın iradesi ile belediye başkanı olarak seçildi. Bütün baskı ve yıldırma politikalarına rağmen halkımız tekrar iradesini özgür kimlikten yana kullandı. Arkadaşlarımızın, değerlerimizin yolunda gideceğimiz sözünü veriyoruz" diye konuştu. Konuşmalardan sonra Eşbaşkanlar Belediye Başkanlık girişinde halkın tebriklerini kabul etti.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Gülistan Akel Sabri Özdemir Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title