Haberler

Batman'ı, Gece Yarısı Anız Dumanları Kapladı

Güncelleme:

Mısır hasadının ardından çiftçilerin gece yarısı ateşe verdikleri tarlalardan yükselen dumanlar, Batman'da vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Mısır hasadının ardından çiftçilerin gece yarısı ateşe verdikleri tarlalardan yükselen dumanlar, Batman'da vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sabah saatlerinde işe gitmeye çalışan insanlar, duman yüzünden nefes alamadı.

Buğday hasadının ardından bu kez mısır tarlalarındaki anız yangını, Batmanlı'lara nefes aldırmadı. Kentin dört bir yanındaki mısır tarlalarının ateşe verilmesinin ardından Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ndeki tarlalardan yükselen anız yangınlarının dumanları, gece yarısı şehrin üzerine kabus gibi çöktü. Tarım teşkilatı başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşları görev davet eden vatandaşlar, her hasat döneminden sonra anız yangınlarının olduğunu ancak bu yangınları önlemeye yönelik cezaların caydırıcı olmadığını savundu. Astım ve kalp hastaları başta olmak üzere yaşlıların nefes almakta güçlük çektiği Batman'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü başta olmak üzere valilikten de anız yangınlarına karşı etkin önlem isteyen Batmanlı'lar, anız yaktığı tespit edilen kişiye verilen 232 liralık cezayı az buldu.

KARA BULUT GİBİ KAPLADI

Batman'ın yanı sıra Diyarbakır'ın Bismil ile Silvan İlçeleri'nde ateşe verilen mısır tarlalarındaki dumanların Batman'ın üstünü kara bulutlar gibi kapladığı görülürken, bu duruma karşı önlem alınmaması çevrecilerin tepkisine yolaçtı. Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, anız dumanlarından Batmanlılar'ın sokağa çıkamaz duruma geldiğini belirterek şöyle dedi:

"Akciğer ve kalp hastası olanları bir yana bırakın, sağlıklı insanlar bile nefes almakta zorlanıyor. Geçmiş yıllardan da biliyoruz; her yıl bu mevsimde anızlar yakılıyor. Çiftçiyi bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yaptık. Tüm kurumlara gittik. Çiftçi, muhtar ve imamlara yalvardık, yakardık; anızları yakmayın diye. Doğamızı yakmayın, canlılara zarar vermeyin, bu dumanların insanların sağlığını olumsuz etkilediğine yönelik uyarılarımızı maalesef kimse dikkate almıyor." - Batman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Bismil Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title