Haberler

Batman Hayatlarında İlk Kez Gördüler, Çalmayı Öğrenecekler: Cevizli Köyü'nün Gitarcıları

Hayatlarında ilk kez gördüler, çalmayı öğrenecekler: Cevizli Köyü'nün gitarcıları

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Cevizli Köyü'ndeki Cumhuriyet İlkokulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Ayşegül Ünlü'nün talebi üzerine Antalya Muratpaşa Belediyesi, okula 20 gitar gönderdi. Gitarlarına kavuşan ancak henüz çalmayı bilmeyen 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerine hafta sonları köye gelecek bir müzik öğretmeni gitar çalmayı öğrenecek. Hayatlarında ilk kez gördükleri gitarlarıyla okulları önün bir araya gelen öğrenciler, şimdi gitar çalmayı öğrenecek olmanın büyük heyecanını yaşıyor.

ANTALYALI ÖĞRETMENİN EĞİTİM AŞKI

Batman'ın Kozluk İlçesi'ne 8 kilometre mesafede bulunan ve dağlık alandaki 300 nüfuslu Cevizli Köyü'nde 50 eğitim öğrencinin eğitim gördüğü Cumhuriyet İlkokulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Ayşegül Ünlü, köyde ve okulda farkındalık yaratmak, öğrenciler arasında olumlu motivasyon sağlamak için, bir çok belediyeden öğrencileri için 20 gitar talebinde bulundu. Aslen Antalyalı olan öğretmen Ünlü'nün talepleri bir çok yerden olumsuz yanıt alırken Antalya merkez Muratpaşa Belediyesi, bu talebi olumlu karşılayarak, belediye bünyesindeki Adalya Vakfı tarafından alınan 20 gitar, Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Cevizli Köyü'ndeki Cumhuriyet İlkokulu'na gönderildi.

KÖYDE FARKINDALIK YARATTI

Muratpaşa Belediyesi'nin gönderdiği gitarları alan öğretmen Ayşegül Ünlü, gitarları 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerine dağıttı. Gitarların öğrenciler ve velileri arasında büyük bir sevinç ve heyecana yol açtığını belirten öğretmen Ünlü, "Ben Antalyalıyım, Muratpaşa Belediyesi'nden gitar talebinde bulundum. Köyde ve öğrenciler arasında bir heyecan yaratmak, bir farkındalık yaratmak istedim. Öğrencilerimin farklı bir etkinlik yapmasını istedim, o nedenle de aklıma bu fikir geldi. Sonuçta öğrenciler hevesliydi ama imkanları yoktu. Bir çok belediyeden istedim ama hepsi bu teklifi geri çevirdi. Muratpaşa Belediyesi yöneticilerine, Turunç Masa ve Adalya Vakfı yöneticilerine bu isteğimizi karşıladıkları için çok teşekkür ederiz. Belediyeye e-mail attım, öğrencilerimizin müziğe ilgisi vardı. Onlar da olumlu yanıt verdiler. Öğrenci sayımıza göre gitarları kargo ile yolladılar" dedi.

GİTARLA DAHA KOLAY ÖĞRENECEKLER

Diğer enstrümanlara oranla gitarın çok kolay öğrenildiğini, gitar çalmayı öğrenen bir insanın da ileride diğer enstrümanlara kolayca geçebildiğini anlatan Ünlü, "İlkokulda öğrendiğimiz şarkılar genelde gitarla çalınan şarkılar olduğu için gitarı daha yakın buldum. Öğrencilerin sevdiği şarkılar daha çok gitarla çalınabileceğini düşündüğüm için gitar istedim. Daha kolay öğrenilebileceğini düşündüm. Fiziki durumlarına uygun yani mesela bağlamada, çocukların kolları daha kısa kalacaktı bu yüzden gitar tercih ettim. Gitar öğrenmeleri halinde öğrencilerimiz, ileriki yaşlarda diğer enstrümanları da kolayca öğrenebilecek. Bir amacımız da; bilgili, başarılı, sorumluluk sahibi, ayni zamanda da imkanlar ölçüsünde sosyal becerileri olan öğrenciler yetiştirmek" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER KENDİNİ ŞİMDİDEN POPÇU HİSSETMEYE BAŞLADI

Köyde yaşayan vatandaşların eğitime çok önem verdiğini, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle koordineli ve uyumlu bir şekilde eğitim verdiklerini anlatan öğretmen Ayşegül Ünlü, şöyle konuştu: "Öğrenci velileri çok memnun kaldı, teşekkür ettiler. Zaten eğitime önem veren bir köy. Olumlu bir tavır sergilediler. Gitarlar okulda kalacak. Hafta sonu müzik öğretmeni gelecek ve boş vakitlerinde öğrencilere gitar çalmayı öğretecek. Hafta içi boş saatlerde de öğrencilerimiz gitar çalacak. 3 ve 4'üncü sınıftaki öğrenciler gitar eğitim görecek. Çocuklar çok mutlu. Hepsi şimdiden kendisini popçu gibi hissetmeye başladı. Öğrenciler, 'Hadi ne zaman çalacağız' diye merak içindeler. Çok heyecanla müzik öğretmeninin gelmesini bekliyorlar. Her kesin ismini gitarının üzerine yazdık. Çok mutlu oldular. Bir şarkı öğrettik öğrencilere. Gitarların okula gelmesi öğrenciler üzerinde müthiş bir motivasyon sağladı. Yeni yıl hediyesi oldu onlar için. Diğer köylere de emsal teşkil edecek. Umarım daha güzel projeler geliştirerek, öğrencilerimizin eğitimine katkı sunarız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muratpaşa Cevizli Kozluk Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title