Haberler

Batman Demokrasi Platformu Halepçe Katliamını Kınadı

Batman Demokrasi Platformu tarafından Halepçe katliamı kınandı.

Batman Demokrasi Platformu tarafından Halepçe katliamı kınandı.

Batman'da Atatürk Parkı önünde bir araya gelen ve aralarında Batman Belediye Başkanvekili Serhat Temel, BDP belediye başkan adayları Sabri Özdemir, Gülistan Akel, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını Abdurrahman Onat Türkçe ve Kürtçe okudu. Etkileri hala devam eden bu olaydan dolayı insanlık adına utanç duyduklarını belirten Abdurrahman Onat, "Birinci ve ikinci paylaşım savaşında statüsüz bırakılan Kürt coğrafyası ve halkı, uluslar arası güçler tarafından komşu devletlerin insafına terk edildi. Yaşanan katliam insanlık alemi için bir utançtır. Halepçe soykırımı, sömürgeci ırkçı Baas rejiminin Kürt halkına dönük sıradan bir saldırısı değildir. O, adına 'Enfal harekatı' denilen katliamlar dizinin son halkasıdır. Halepçe katliamı planlı olup, belirlenmiş amaç doğrultusunda yürütülmüştür. Halepçe'de katledilenleri rahmetle ve minnetle anarken; benzer katliamların son bulmasını istiyoruz. Halepçe katliamına karşı bütün İslam alemini, Sosyal Enternasyonal, BM, AB, İKÖ ve diğer tüm uluslar arası kurum, kuruluş ve devletleri sorumluluğunu yerine getirmeye ve Halepçe katliamını insanlığa karşı işlenmiş bir suç ve soykırım olarak tanımaya davet ediyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Serhat Temel Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çankırı'da deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Çankırı deprem nerede oldu? Yozgat'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Yozgat deprem nerede oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title