Haberler

Batman - Demirtaş: PKK'ya Silahı Bıraktıracak AK Parti Değil, Hdp'dir

Demirtaş: PKK'ya silahı bıraktıracak AK Parti değil, HDP'dir HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP Batman 1'inci olağan kongresine katılan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın, silah bırakılması yönünde PKK'ya yaptığı çağrıyı değerlendirerek, "PKK'ye silahı bıraktıracak olan AK Parti değil, HDP'dir.

Demirtaş: PKK'ya silahı bıraktıracak AK Parti değil, HDP'dir

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP Batman 1'inci olağan kongresine katılan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın, silah bırakılması yönünde PKK'ya yaptığı çağrıyı değerlendirerek, "PKK'ye silahı bıraktıracak olan AK Parti değil, HDP'dir. Bu bize kısmet ve nasip olacak" dedi.

Kapalı spor salonunda yapılan kongreye, HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, Batman Milletvekili Eyla Akat Ata, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, AP eski milletvekili Feleknaz Uca ve çok sayıda partili katıldı. İzdihamın yaşandığı kongre salonunda, Yaşar Kemal, Abdullah Öcalan ve 7 dilde yazılan pankartların asıldığı görüldü.

İSİM VERMEDEN HÜDA PAR'A YÜKLENDİ

Yaklaşık bir saatlik bir konuşma yapan HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, isim vermeden HÜDA PAR'a yüklendi. Demirtaş, Kobane'de IŞİD ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren Batmanlı Mizgin ve yazar Yaşar Kemal'e başsağlığı dileğinde bulunarak, ölüm yıl dönümü nedeniyle Mola Mustafa Barzani'yi de unutmadıklarını söyledi. HDP'nin barajı aşmayacağı ihtimaliyle bazı partilerin, "leş kargalar ile aç kurtlar" gibi sıraya girdiğini ifade eden Demirtaş, "Bazı partiler, Batman ve Diyarbakır'da listelerin son sırası için bile yarış halindeler. Onlar aç kurt olabilir ama siz onurlu Kürtsünüz. Bedava vekil hayalini yapanlara sesleniyorum; listenin birinci sırasındaki aday bile parlamentoya gitmeyecek. HDP bu topraklarda kendisi dışında kimseye siyaset iznini vermediğini söylüyorlar. El insaf. En fazla biz mağdur olduk. Bizler seçim dönemlerinde çalışmalarımızı yapamadık, baskı gördük. İktidar partisi dahil olmak üzere ve bir dönemler burada Hizbi kontra faaliyetiyle çıkıp infazlar yapanlar, şimdi çıkmışlar, 'HDP bize siyaset yaptırmıyor' diyorlar. Siz kendi arkadaşlarınıza bile tahammül etmediniz. Kendi içinizde, sizden farklı düşünenleri tek tek infaz ettiniz. Hizbi kontraya şimdi soruyorum; kendi siyasi dava arkadaşlarınızdan kaçını infaz ettiniz, kaçını domu

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Ak Parti Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

batmanlımobilWeb@haberler.com:

batman hdpnindir ve öyle kalacaktr,şerefli batman şerefli kürt yaşatacaktır,selam olsun amede selam olsun gururumuz hakkariye

3
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title