Haberler

Batman'daki Köy Okulunda Türk Bayrağına Zarar Verildiği İddiası

Beşiri ilçesine bağlı Esence köyündeki okulda Türk bayrağına zarar verildiği iddiası üzerine idari soruşturma başlatıldı İl Milli Eğitim Müdürü Çelik: "Bu tür olaylar karşısında suskun kalmamız düşünülemez"

Beşiri ilçesi İkiköprü beldesine bağlı Esence köyündeki okulda Türk bayrağına zarar verildiği iddiası üzerine idari soruşturma başlatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, yaptığı açıklamada, bir gazetede yer alan iddianın kendileri için ihbar niteliği taşıdığını söyledi. Olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığını dile getiren Çelik, soruşturma sonucunda konunun detaylı olarak ortaya çıkacağını bildirdi.

Bu tür olaylar karşısında suskun kalmalarının söz konusu olamayacağını dile getiren Çelik, "Üzücü olduğu kadar çok da çirkin bir davranış olarak değerlendiriyoruz. Bizim bu konular karşısında duyarsız kaldığımızı kimse beklemesin, düşünmesin" dedi.

Olayın provokasyon olabileceğini vurgulayan Çelik, "Bu olayın gerçekleşmesinde kurum personelimizin bir ihmali, katkısı ya da yönlendirmesi gibi bir şeyle karşılaşırsak gerekli disiplin süreci hemen başlatılacak. Olayı yargıya taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Bu arada Jandarma ekipleri olayın yaşandığı okulda inceleme yaptı.

Köy muhtarı İzzet Erbil, "Olayın herhangi bir siyasi boyutu yok. Çocuklar tarafından gerçekleştirildiğini zannediyoruz. Okulun kırık olan korkuluğundan girip bu üzücü olayı gerçekleştirmişler" diye konuştu. - Batman

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Çelik Batman Esence Beşiri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title