Haberler

Batman'da Suriyelilere Yardım

Batman'da yaşayan 1500 Suriyeli sığınmacıya merkezi Almanya'da bulunan insanı yardım kuruluşu Welthungerhilfe (WHH), UNİCEF ve AFAD işbirliğiyle temizlik malzemeleri kolisi, içinde 200 dolar yüklü yardım kartı desteğinde bulundu.

Batman'da yaşayan 1500 Suriyeli sığınmacıya merkezi Almanya'da bulunan insanı yardım kuruluşu Welthungerhilfe (WHH), UNİCEF ve AFAD işbirliğiyle temizlik malzemeleri kolisi, içinde 200 dolar yüklü yardım kartı desteğinde bulundu. Yardımları almak isteyen sığınmacılar uzun kuyruklar oluşturdu.

Batman'ın İluh Mahallesi'nde bulunan Mehmet Akif İlkokulu'nda dağıtılan yardım kolilerini almak isteyen Suriyeli sığınmacılar okul bahçesinde uzun kuyruklar oluştururken, zaman zaman izdiham yaşandı.Welthungerhilfe Koordinatörü Awaz Ahmet, "Dernek olarak merkezimiz Gaziantep'te UNİCEF'ten destek alarak Batman, Mardin, Kızıltepe ve Midyat'ta Suriyeli sığınmacılara yönelik çalışmalarımız var. Batman'daki projemiz 1500 kişi kapsıyor, ailelere kart veriyoruz. Kartlar 200 dolar var, yaklaşık 600 TL'ye tekabül ediliyor. Bu yardımlar sadece kışlık yardımlarını almak için verildi. Bu kartlar birkezliğine verildi, kartlar bir daha yardım olması takdirde onları bilgilendirerek tekrar yardım etmek için verildi. Bu projeye AFAD İl Müdürlüğü 'de bize destek verdi. Bu organizasyonda bize destek olanlara teşekkür ederiz" dedi.

Yardım alan Suriyeli sığınmacılar, zor şartlar altında geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını belirterek, yardımlardan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title