Haberler

Batman'da Öğretmenlere İlk Kez Arapça Seminer Verildi

Batman'ın Kozluk ilçesinde "Anadolu'da Çok Kültürlülük ve Yaşayan Diller" adı altında ilk kez aday öğretmenlere Arapça seminer verildi.

Batman'ın Kozluk ilçesinde "Anadolu'da Çok Kültürlülük ve Yaşayan Diller" adı altında ilk kez aday öğretmenlere Arapça seminer verildi.

Kozluk ilçesinde aday öğretmenlere 29 Ekim Ortaokulu Konferans Salonu'nda, Anadolu Arapları Derneği Kozluk Temsilcisi Adem Yorulmaz tarafından verilen seminere öğretmenler katıldı.

Gerçekleştirilen seminere ilişkin açıklama yapan Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilal Serik, ilçede Arap asıllı vatandaşların çoğunluğu nedeniyle Kürtçe dilinin yanında ilk kez Arapça seminerde verdiklerini söyledi.

Göreve yeni başlayan öğretmenlerin bir kısmı görev yaptıkları köylerde doğrudan Arap öğrenci ve vatandaşlarla muhatap olacaklarını belirten Serik, bu yüzden Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu eğitime ihtiyaç duyarak seminer verdiklerini ifade etti.

Eğitimi veren Yorulmaz ise, Sason ve Kozluk ilçeleri başta olmak üzere birçok il ve ilçelerde verilen Arapça seminerini takdirle karşıladıklarını kaydetti.

Bu konuda emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a şükranlarını sunduğunu belirten Yorulmaz, böylesi anlamlı bir etkinliğin başlaması Arap halkını mutlu ettiğini ifade etti.

"Anadolu Arapları Derneği üyeleri olarak, ülkemiz ve halkımız hakkındaki sevgimiz daha da perçinleşti." diyen Yorulmaz, şöyle konuştu:

"Bütün diller masumdur, ama o dili kullananların suistimalleri yüzünden maalesef diller de kötü bir izlenime sahip oluyor. Bizler, dinimiz, ülkemiz ve mezhebimizin devamı için uğraş veren ve bunların sırasını bozmadan bir şeyler ortaya koyan bir dernek olarak her daim bu ülkenin çimentosu olduk ve olmaya devam edeceğiz. 400 bin civarındaki Arap Garzan Aşireti mensubu olarak dağıldığımız Batman'ın Sason, Kozluk, Muş'un, Hasköy, Korkut, Mutki, ilçeleri ve Bitlis'te şehirleri başta olmak üzere, dilimiz ve kültürümüzü yaşamak istiyoruz."

Yorulmaz, bu ülkede, kimi çevrelerce Araplara atılan çirkin deyimleri yıkmak, yanlış bilinen tarihi algıyı da doğru bilgilerle yıkmak istediklerini ifade etti.,

Kaynak: AA / Güncel

29 Ekim Kozluk Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN 2024 FENERBAHÇE - OLYMPIACOS MAÇI | Fenerbahçe elendi mi? Maç özeti Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title