Haberler

Batman'da Nevruz Kutlamaları

Batman’da düzenlenen kutlamalarına katılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, "Kürt sorunu yoktur diyenler, dün CHP, Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz ve Turgut Özal’dı, Bugün Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan’dır" dedi.

Batman'da düzenlenen kutlamalarına katılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, "Kürt sorunu yoktur diyenler, dün CHP, Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz ve Turgut Özal'dı, Bugün Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Batman'da Halkların Demokrasi Partisi (HDP) öncülüğünde Otogar yanında bulunan Nevruz alanında düzenlenen kutlama programına HDP Batman Milletvekili Ayla Akat, DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı. Soğuk havaya ve yağan yağmura rağmen çok sayıda kişinin katıldığı alanda çalınan ezgilerle, heyecan ve coşku doruğa çıktı. Nevruz kutlamasında ilk olarak tertip komitesi halkı selamlayarak, barışı simgeleyen güvercinleri uçurdu.

Kutlamada konuşan Ayna, "Kürt sorunu yoktur diyenler, dün CHP, Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz ve Turgut Özal'dı, bugün Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bunlara sesleniyoruz. Türkiye'nin en büyük sorunu sizsiniz. Bugün Türkiye'nin en büyük sorunu ne yazık ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisidir. CHP zihniyeti biz İslam'a, başörtüsüne karşı değiliz diyordu. Ama kamusal alanda olmaz, evinizde ibadetinizi yerine getirin diyordu. Evinizde, mahallenizde sokağınızda başınızı örtün. Ama okulda, hastanede, iş yerinde yani kamusal alanda olmaz diyordu. Türkiye'de sözde CHP zihniyetini yıktılar şimdi AK Parti zihniyeti var. İşte o zihniyet geçenlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ağzı ile konuştu. Bize diyoruz ki Kürt halkı vardır, biz onları tanıyoruz. Onları inkar etmiyoruz, evinizde Kürtçe konuşun, sokağınızda, mahallenizde, düğününüzde Kürtçe şarkıları çalın. Ama kamusal alanda olmaz. Şimdi fark nerede? Dün başörtüsü için bunu söyleyen CHP idi. Bugün Kürt halkının ulusal kimliği için bunu söyleyen AKP'dir. Beyin aynı beyin. Biz buna sevindik. Dedik ki ilk kez bu ülkede bir Başbakan 'Kürt sorunu vardır ve sorunumdur' diyor. 10 yıl sonra 2015'te 'Kürt sorunu yoktur' dedi. Aradan geçen 10 yılda gerçek rengini belli etti. Ancak bizler Nevruz hediyesi olarak İmralı'ya seçimde yüzde 15 ile meclise taşınacağız" dedi.

Ayla Akat, Emine Ayna ve Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir ile birlikte Nevruz ateşini yaktı. Yakılan Nevruz ateşinin ardından kalabalık söylenen Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Ecevit Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title