Haberler

Batman'da Nefes Kesen Tatbikat

Batman’da, 112 acil servis ekiplerinin Batı Raman’da gerçekleştirdikleri hasta kurtarma tatbikatı nefes kesti.

Batman'da, 112 acil servis ekiplerinin Batı Raman'da gerçekleştirdikleri hasta kurtarma tatbikatı nefes kesti.

Batman'da 112 acil sağlık ambulanslarında görevli personel UMKE desteği ile eğitimden geçirildi. Eğitimden geçirilen personel daha sonra Batı Raman'da hasta kurtarma tatbikatı yaptı. Eğitim ve tatbikata tüm ilçe personelinin katıldığını belirten İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçı, "Tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde yoğun kar yağışı altında. Özellikle Sason ilçemizin dağlık coğrafi yapısından dolayı zaman zaman hastalara ulaşmakta güçlük çekiyoruz. Bu bizim için pes etme gerekçesi değil, bunun için tüm önlemleri alıyoruz ve personele de gerekli eğitimleri veriyoruz. Bu eğitimlere sadece Sason değil diğer 4 ilçemizi de dahil ettik. 2 gün süren eğitimlerde hem karın olduğu bölgelerde hem de karın erimeye başladığı çamurlu alan diye tabir edilen bölgelerde gerekli tatbikatı yapıyoruz" dedi.

TATBİKATLA EĞİTİM TAMAMLANDI

Afet Birim Sorumlusu Murat Durmuş ise, "Bölgemizde kar yağışının başlaması ile beraber ve Sason ilçemizde yaşadığımız hastaya ulaşmadaki sıkıntıları gördükten sonra eğitim yapmaya karar verdik. İlçelerde çalışan tüm sağlık personellerimize yönelik kış şartlarında hayatta kalma, öncelikle kendi hayatını kurtarma, hastaya doğru müdahale etme, karda doğru yürüme gibi teknikleri teorik olarak öğrettik. Daha sonra Batı Raman Dağı'na gelerek bunun uygulamasını yaptık. Arkadaşlarımızı karda yürüttük ardından tatbikat yaptık. İki hastamız oldu. UMKE aracımızla giriş yaptık ve sağlık personeli arkadaşlarımız gelerek hastalara müdahale ettiler. Böylece eğitimimizi tamamlamış olduk" diye konuştu. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Batman Sason Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title