Haberler

Batman'da Elektrik Kesintileri Fabrika Kapattırdı

Güncelleme:

Batman'da 22 yıldır plastik mutfak ve mobilya eşyası üreten BİMAŞ Plastik Sanayi Atölyesi, bölgede sık sık meydana gelen elektrik kesintileri nedeniyle kapısına kilit vurdu. İşletme sahibi Rıfat Aydın, kesintilerin yüzde 60 üretim kaybına neden olduğu için atölyeyi kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Batman'ın Balpınar Beldesi yolu üzerinde 22 yıldır plastik mutfak ile mobilya eşyası imal eden BİMAŞ Plastik Sanayi Atölyesi, elektrik kesintileri nedeniyle üretimine ara verdi. Uzun süredir ürettiği plastik mutfak eşyalarını Irak başta olmak üzere Türk Cumhuriyetleri'ne de ihraç eden tesis sahibi Rıfat Aydın, "Özellikle bu yıl aşırı düzeyde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle üretimimiz çok olumsuz etkilendi. Yüzde 60 oranında üretim kaybımız var. Makinelerimiz 2.5 saat süreyle ısınabiliyor. Makineler devreye gireceği anda elektriklerin kesilmesi üretimi alt üst ediyor. Kış aylarında üretim kapasitemiz yüzde 40'ın altına düşünce, üretime ara vermek zorunda kaldık. Çünkü makinelerimiz hem zarar görüyor, hem de üretim yapamaz hale geldik. Çevremizde 10'u aşkın tesis var. Çoğu kış geldi mi üretim yapamıyor. DEDAŞ yetkililerine sorunu iletmemize rağmen, kesintilere çözüm bulunamıyor. 20 çalışanımızla birlikte üretime ara verdik. Çünkü iş yapamıyoruz. Büyük jeneratör alacak imkanımız da yok" dedi.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ ESNAFI DA PERİŞAN

Batman Küçük Sanayi Sitesi'ndeki esnaf da elektrik kesintilerine tepki gösterdi. Günde ortalama 2-3 saat enerji kesintisinin yaşandığı sitedeki kaynakçı esnafı, ellerindeki işleri bitirememenin sıkıntısını yaşıyor.

Uzun yıllardır sitede kaynakçılık yapan Şirin Seçkin, "Günde ortalama 2-3 saat kesintiler yapılıyor. Akşam saatlerine kadar elektriğin gelmesini bekliyoruz. 40 ton civarında malzeme siparişi aldık ama elektrik olmadığı için iş elimizde kaldı. Ne yapacağımızı bilemiyoruz" diye konuştu.

Sitedeki kaynakçılardan Mehmet Ergün de günlerin kısa olduğunu hatırlatarak, "Gün 5 saat ama bu saatlerin yarısı da kesintilere gidiyor. 2.5 saat çalışabiliyoruz. Bazen soğuk havada akşamları çalışmak zorunda kalıyoruz" diye konuştu.

ELEKTRONİK CİHAZLAR YANIYOR

Batman'ın Şirinevler mahallesinde oturan Ekrem Yıldız, kesintiler nedeniyle evindeki televizyon ve buzdolabının arızalandığını ve kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Günde ortalama 5-10 kez elektrik kesintisine maruz kaldıklarını anlatan Yılmaz, "Kış mevsiminde bu yıl da mağdur edildik. Evimdeki elektrikli cihazların bir bölümü yandı. DEDAŞ yetkililerinden en azından kesintilere yönelik ciddi önlem almasını istiyoruz. Bu kesintiler ne zamana kadar sürecek?" dedi. - Batman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rıfat Aydın Balpınar Batman Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title