Haberler

Batman'da 18 Bin Öğrenci Göz Taramasından Geçirildi

Batman'da, Sağlıklı Göz ve Eğitimde Başarı Projesi kapsamında 18 bin öğrenci göz taramasından geçirildi.

Batman'da, Sağlıklı Göz ve Eğitimde Başarı Projesi kapsamında 18 bin öğrenci göz taramasından geçirildi.

McDonald's Çocuk Vakfı'nın GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın koordinasyonuyla Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Adıyaman ve Batman'da hayata geçirilen Sağlıklı Göz ve Eğitimde Başarı Projesi kapsamında Batman'da 18 bin öğrencinin göz taramasından geçirildiği belirtildi.

Batman Kültür İlköğretim Okulu'nda yapılan göz taramasına katılan ve projeye ilişkin açıklamada bulunan McDonald's Çocuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Başarır, göz kusurları, derecesi ne kadar küçük olursa olsun, çocukların hayat kalitesini ve eğitimlerini olumsuz etkilediğini, çeşitli sebeplerle göz tetkik ve tedavisinin ihmali, çocukların sorunlarına çare bulunmasını engelediğini söyledi.

Sağlıklı Göz ve Eğitimde Başarı Projesiyle 6 öğretim yılı boyunca 6 ilde toplam 120 bin ilköğretim öğrencisine ulaştıklarını dile getiren Başarır, şöyle konuştu: "Proje Bazen basit bir tedavinin iyileştirebileceği sağlık sorunu, ihmal edilirse çok büyük boyutlara ulaşabiliyor. Bu doğrultuda, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Adıyaman ve son olarak Batman'da ortaklaşa yürüttüğümüz 'Sağlıklı Göz ve Eğitimde Başarı Projesi' 6 öğretim yılı boyunca 6 ilimizde toplam 120 bin ilköğretim öğrencisine ulaştı.  Göz taramasından geçirilerek, göz kusuru tespit edilen çocuklarımızın gerekli tedaviyi almaları sağlandı. Bu öğretim yılında da Batman'da yürüttüğümüz projemizin bölge çocuklarına önemli bir hizmet vermiş olduğuna inanıyorum

Göz taramasında hazır bulunan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil de, bu tür sosyal projeleri her zaman destekelediklerini, bu projenin Türkiye'de yürütülen sosyal sorumluluk projeleri için ideal bir model olarak anılacağını kaydetti.

Karahocagil, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin ülkemizin kalkınmasına katılımlarını sağlamak İdaremizin önceliğidir. Hayata geçirdiğimiz birçok çalışmada toplumun en dinamik kesimi olan gençlerimize yöneliyor, adımlarımızı onların taleplerine göre atıyoruz. İnanıyoruz ki gençliğin enerjisini projemize yönlendirdiğimiz takdirde, GAP'ı geliştirmek daha anlamlı ve kolay olacaktır" diye konuştu.

Batman Kültür İlköğretim Okulu'nda yapılan göz taramasına, Batman Vali Vekili Mustafa Adil Tekeli, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, İl Sağlık Müdürü Doktor İhsan Bodakçi, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, Batman Bölge Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. İdris Yıldırım katıldı.

Bölgedeki ilköğretim okulu öğrencileri arasındaki göz hastalıklarının tespiti ve tedavisini sağlayan proje ile öğrencilerin göz kusurları yüzünden eğitimden yeteri kadar yararlanamama risklerinin azaltılması amaçlanıyor. - Batman

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Şanlıurfa Mardin Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title