Haberler

Batman'da "15 Temmuz Darbe Teşebbüsü ve Bölgesel Etkileri" Paneli

Batman'da Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Batman Şubesince "15 Temmuz Darbe Teşebbüsü ve Bölgesel Etkileri" konulu panel düzenlendi.

Batman'da Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Batman Şubesince "15 Temmuz Darbe Teşebbüsü ve Bölgesel Etkileri" konulu panel düzenlendi.

Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü KADEM Batman Şube Başkanı Adile Gürbüz yaptı.

Panelde konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, Türkiye'nin kalkınma hamlesi yaptığı her dönemde terör olayları ve darbe girişimleri ile karşı karşıya kaldığını belirterek, "1990 yılı rahmetli Özal ile beraber Türkiye'nin ciddi bir kalkınma hamlesinin yaptığı yıldır. Türkiye'den ne oldu, 1991, 92, 93'te, maalesef PKK terör örgütünün zirve yaptığı yıllar oldu." dedi.

Darbe girişimi öncesinde iç ve dış kamuoyunda algı operasyonları ile darbe girişimine zemin hazırlandığını söyleyen Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir şey yapacaklar ama meşrulaştırmaları lazım kendi zihinlerinde. Bir taraftan yüzde 52 oyla gelmiş Cumhurbaşkanı'mıza 'otoriter, diktatör' diye sürekli dünya kamuoyunda ve Türkiye'de bir algı operasyonu yapıldı. Bu girişim, darbe girişimi başarılı olsaydı kamuoyunda zaten argümanları oluşturulmuştu. Bir taraftan mevcut iktidarı, şeriatçı, IŞİD'çi diye bir algı oluşturuluyor, bir taraftan da 30-40 yıldır topladıkları Hasan Sabbah'ın aynı zihniyetiyle yapılan çalışmayı sahneye koydular."

Halkın darbe girişimine karşı tek yürek olduğunu belirten Vali Deniz, bunun izahının kitaplarla mümkün olamayacağını söyledi.

"Önemli olan halkın duruşudur" diyen Vali Deniz, şöyle devam etti:

"Hiçbir şekilde sosyoloji kitaplarıyla o toplumsal duruşu izah etmek mümkün değil akılla da izah etmeye yetmez çünkü akıl her zaman doğruyu bulmamız için yetmez. O kalp direnişi, o yürekli dokunuş ve vatan sevgisini, Peygamber efendimizin dediği 'Vatan sevgisi imandandır' dediği, işte orada bu büyük, aziz milletin, Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Çerkez'i, Alevi'si, Sünni'siyle adına ne derseniz deyin orada, kalp devreye girdi, yürek devreye girdi, iman devreye girdi. İmanlı bir duruş sergilendi, bu imanlı duruşu sergilediğimiz müddetçe de bu coğrafya da bu son kale düşmez. Alem-i İslam düşmez."

"FETÖ'ye gösterilen tepkiyi PKK'ya gösterecek kudretimiz de imanımızda var"

FETÖ'ye karşı gösterilen tepkinin PKK terör örgütüne de gösterilmesi gerektiğini dile getiren Deniz, şunları kaydetti:

"Şuna dikkat etmek lazım, bir de bu coğrafya kaderimiz, bu coğrafyada bu olaylar bitmeyecek. Şimdi de nöbet birilerine devredildi. Görüyoruz son 15 günde 40-50 şehidimiz, sivil vatandaşımız var. PKK terör örgütüne aynı kesimler maalesef bu nöbeti devrettiler. Bize düşen Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi vatandaşlarımızın FETÖ'ye gösterdiği duruşu, PKK terör örgütüne karşı da göstermesi lazım. Bu tepkiyi başlatacak yüreğimiz de var, gücümüz de var, kudretimiz de var, imanımız da var."

Panelde, Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Seyhanlıoğlu, Milat Gazetesi Yazarı Ahmet Ay ve Seta Vakfı temsilcisi İpek Coşkun, birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Adile Gürbüz Türkiye Batman PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title