Haberler

Batman Çayına Akan Atık Su Açıklaması

Güncelleme:

Batman Çayına lağım suyu aktığı şeklindeki haberlere açıklık getiren Belediye BASKİ Müdürlüğü, suyun yağmur atık suyu olduğunu belirtti.

Batman Çayındaki kirlilik hakkında BASKİ Müdürlüğü açıklık getirdi

Geçtiğimiz günlerde bazı yerel gazetelerde yayınlanan "Batman Çayı'na kanalizasyon suyu akıtılmasına tepki " haberleri ile ilgili Batman Belediyesi Baski Müdürlüğü konuya açıklık getirdi.

Haber'e konu olan kanalizasyon şebekesi değil kentin yağmur suyu şebekesi olduğunu belirten Belediye Baski Müdürü Bedirhan Güneş Batman atık su arıtma tesisinde hala günlük 55. bin, metre küp suyun arıtıldığını belirterek habere konu olan kirliliğe de açıklık getirdi.

Yapılan haber ve yorumlarda kentin tüm atık sularının aratılmadan deşarj ediliyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten BASKİ Müdürü Güneş, "mevcut arıtma tesisimiz tam kapasite ile çalışıyor. Mevcut arıtmanın Biyolojik arıtma tesisine dönüştürülmesi için hazırladığımız mastır projede 4 yıldır Bakanlar kurulunun onayını bekliyor. Yağmur suyu şebekesinden deşarj olan kanalizasyon suyu miktarı Belde mahallesinin sadece bir bölümüne aittir" dedi.

BASKİ müdürü Güneş, Karayolları Diyarbakır Bölge müdürlüğü tarafından eski devlet hastanesi kavşağında yapılan köprülü kavşak esnasında Belde mahallesindeki yerleşim alanlarının bir bölümüne ait hattın ana kolektörle bağlantısı kesilmiştir ve mecburi olarak yağmur suyu şebekesi ile bağlantısı yapılmıştır. Yağmur suyu şebekesinden deşarj edilen suyun tümü kanalizasyon suyu değildir. Bu sorunu çözmek için 1200 lük 7 bin metre uzunluğunda bir yeni kanalizasyon hattı ile ilgili projelendirme çalışmasının tamamlanış ve en kısa sürede ihale edilerek sorunun çözülecektir "dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title