Haberler

Batman Belediyesi TİS İmzaladı

Güncelleme:

Batman Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında devam eden ve 418 kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanvekili Serhat Temel, "Bu artış bizim ve bağlı olduğumuz siyasi geleneğin emeğe gösterdiği saygının, sorumlu davranışın ortaya çıkardığı bir sonuçtur" dedi.

Batman Belediyesi ile Genel İş sendikası arasında bir buçuk ay süren ve 418 kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri ön görülen maaş zammı konusunda taraflar anlaşmaya vardı. Belediye meclis salonunda yapılan ve Belediye Eşbaşkan Adayları Sabri Özdemir ile Gülistan Akel'in de hazır bulunduğu imza töreninde Belediye Başkanvekili Serhat temel ile Genel İş Batman Şube Başkanı Murat Akın, 418 kadrolu işçinin maaşlarında yüzde 13.47 oranlık artışı öngören sözleşmeye imza attı.

İşçi maaşlarına yapılan zam yüzde 13,47

Sözleşmeye göre en düşük yevmiye olan 87,14 lira, yapılan zam artışı ile 97,16 lira (bu durumdaki işçinin alacağı net maaş 2 bin 524,34; 96,30 olan yevmiye 111, 45 lira (bu durumdaki işçinin alacağı net maaş 2 bin 818,68): 103,56 olan yevmiye 120,24 lira (bu durumdaki işçinin alacağı net maaş ise 2 bin 999,73 lira) oldu. 18 yıllık teknik bir personelin 130,50 lira olan yevmiyesi 147,15 lira, net maaşı ise 3 bin 554 lira olarak tespit edildi. Böylece 418 işçi personelini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi ile ilk yıl yüzde 9 ve ikinci yıl için yüzde 9 oranında zam artışı yapılmış oldu. Sözleşmeye göre kıdem zammı ve sosyal haklar dahil olmak üzere toplamda yapılan zam artış oranı yüzde 13,47 olarak gerçekleşirken, yapılan zam artışı ile belediyeye 418 işçinin aylık net maliyet artışı ise 236 bin, 133 lira oldu.

'Bu zam artışı emeğe saygının ortaya çıkardığı sonuçtur'

İmza töreninde konuşan Başkanvekili Temel, "Batman Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında bir buçuk aydan bu yana süren Toplu İş Sözleşmesinin imza töreni için bir aradayız. Görüşmelerimiz nihayete erdi. Yaptığımız bu toplu iş görüşmelerinde işçi ve emekçinin haklarını koruyarak, mevcut içinde bulundukları yaşam şartlarını da göz önünde bulundurarak elimizden geldiğince, bütçemizi de sonuna kadar zorlayarak en iyi ücret zammını belirlemeye çalıştık. Bu görüşmeler kolay geçmedi. Tüm arkadaşlarımız buna şahit. Zorlu, çetin bir süreç oldu. Ama nihayetinde hem sendikamız hem biz bir rakamda anlaştık. Bu rakam yapacağımız toplu iş sözleşmesi iki yılı kapsamakta. Yapılan artış azımsanacak bir artış değildir. Bu artış bizim ve bağlı olduğumuz siyasi geleneğin emeğe gösterdiği saygının, sorumlu davranışın ortaya çıkardığı bir sonuçtur. Bu vesileyle bu sözleşmede emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. .

Görüşmelerin çok zorlu geçtiğini belirten Genel İş Sendikası Batman Şube Başkanı Murat Akın da "Buna rağmen görüşmelerimiz sonucunda iyi bir noktada uzlaşma sağlandı. O anlamda yönetime 5 yıllık süreçte verdikleri emek için teşekkür ediyorum. Yine beraber olacağız diyoruz ve hep beraber hizmetlerimizle, çalışmalarımızla devam edeceğiz, başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Başkanvekili Temel ile Akın iki yılı kapsayan sözleşmeyi imzaladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

sabri özdemir serhat temel murat akın Batman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title