Haberler

Batman Belediyesi, Kendi Elektriğini Üretmeye Başladı

Güncelleme:

Batman Belediyesi Atık Su Arıtma Tesislerinde günlük olarak elde edilen 2800-3000 m³ metan gazı ile elektrik üretimine başlandığını açıkladı.

Atık Su Arıtma Tesisi Elektrik Üretiyor

Batman Belediyesi BASKİ Müdürlüğü yıl içerisinde yapımına devam edilen çalışmalara ilişkin bir açıklama yaptı.

Batman Belediyesi BASKİ Müdürlüğü yapmakta olduğu çalışmalara ve ihaleye çıkan projelere ilişkin bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada Atık Su Arıtma tesisinde elektrik üretimine başlandığı, Kösetarla Köyüne su hattı çekilerek su verilmeye başlandığı, TÜPRAŞ ile su anlaşması yapıldığı gibi konular yer almakta.

Ayrıca kentin altyapı sorununa ilişkin yeni bir projenin de ihaleye çıktığını belirten BASKİ Müdürlüğü çalışmalarına devam edileceğini açıkladı.

'ATIK SU ARITMA TESİSİNDE ELEKTRİK ÜRETİMİ'

Yapmış olduğu çalışmalara ilişkin bir açıklama yapan BASKİ Müdürlüğü, Atık Su Arıtma Tesislerinde günlük olarak elde edilen 2800-3000 m³ metan gazı ile elektrik üretimine başlandığını açıkladı.

DEDAŞ ile 3 yıl süren görüşmelerin ardından proje hayata geçirildi. Kurulumu tamamlanan konjenerasyon ünitesi ile metan gazından aylık 500 kw elektrik üretilecek ve BASKİ'nin kullandığı elektriğin bir bölümü buradan karşılanarak tasarrufa gidilecek.

'KÖSETARLA KÖYÜNE SU'

Yapılan açıklamada, İl Özel İdare'sine bağlı olan Kösetarla Köyüne su verileceğini belirten BASKİ Müdürlüğü, köy halkının uzun süre kuyu suyu kullanmak zorunda kaldığını belirtti.

Son olarak aboneliklerin de yapılması ile köye su verilmeye başlanacak.

'TÜPRAŞ İLE SU ANLAŞMASI'

Açıklamada dikkat çeken bir başka konu ise TÜPRAŞ ile yapılan su anlaşması.

Daha önce yaptığı anlaşma gereği TPAO'dan su satın alan TÜPRAŞ, Belediye ile bir anlaşma imzalayarak suyu Belediyeden satın almaya başladı.

BASKİ Müdürlüğü, geçen yıl TÜPRAŞ'ın isteği ile yapılan anlaşma gereği TÜPRAŞ'a su verilmeye başlandığını belirtti.

'ŞEHRİN ALT YAPISINA DEĞER KATACAK OLAN PROJE'

İhaleye çıkmış olan kanalizasyon ve yağmur suyu iyileştirme projesi hakkında da bilgi veren BASKİ Müdürlüğü, Gap, Bahçelievler, Kültür, Belde, Hilal, Bağlar ve Pazaryeri Mahallelerini kapsayacak olan projenin ihaleye çıktığını kaydetti.

Komando Caddesinden başlayarak Belde Mahallesinin girişine kadar olan kısmı kapsayan proje sayesinde Gap, Bahçelievler, Kültür, Belde, Hilal, Bağlar ve Pazaryeri Mahallelerinin alt yapı sorununun büyük ölçüde çözüleceği öngörülüyor.

3000 metre Büz boru ve 4600 metre 800'lük Koruge borularının döşeneceği bu proje toplamda 7600 metrelik geniş bir çalışma alanı olacak.

Yeni yapılardan dolayı hızla büyüyen şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak olan proje sayesinde yağmur suyu hattına bağlanan kaçak hatların da ortadan kaldıracağı belirtildi. Batman Gazetesi

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

Çok uzun kitabıma sığmaz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title