Haberler

Batman Barosunda Seçim

Güncelleme:

Batman Barosu 13. Olağan Genel Kongresi sonucunda delegelerin oylarıyla yeniden mevcut başkan Ahmet Sevim güven tazeledi.

Tek listeyle gidilen kongre, Kültür İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya baro üyesi avukatların yanı sıra Batman Belediyesi eş başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, HDP yöneticileri, bazı STK temsilcileri katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan mevcut Baro Başkanı Ahmet Sevim, son birkaç yıldır yanı başlarında mezhepsel, dini, etnik ve siyasi farklıklardan kaynaklı birçok siyasi ve fiziki çatışmanın yaşandığını belirterek, Kobanê, Şengal, Karatepe ve Halep'te saldırı altında olanların sadece Kürt, Êzidî, Arap ve Türkmenler değil, aynı zamanda insanlık değerleri olduğunu ifade etti.

Sevim'in ardından konuşan Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Mehdi Öztüzün ise Kobanê'de verilen direniş üzerinde durdu ve "Kobanê'de insanlık direnişi veriliyor" dedi.

Kobanê için bugün yardım yapması gereken devletin Türkiye olması gerektiğini ifade eden Öztüzün, eğer Türkiye bugün çözüm istiyorsa Abdullah Öcalan'ın dediği gibi öncelikle samimiyet yerinin Kobanê, Şengal ve farklı yerler olduğunu belirterek, bu konuda hükümetin çok acil adım atması gerektiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde Baro başkanlığına delegelerin oylarıyla yeniden Ahmet Sevim seçildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Sabri Özdemir Ahmet Sevim Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title