Haberler

Batman Barosu: Tırmanan Şiddet Olayları Bizi Kaygılandırıyor

Güncelleme:

Batman Barosu Yönetim Kurulu, önceki gün gerçekleştirilen bombalı saldırının asla tasvip edilmeyeceğini belirterek, itidal çağrısı yaptı.

Baro'dan bombalı saldırıya kınama

Batman Barosu, önceki gün Kozluk İlçesi Samanyolu köyü yakınlarında gerçekleştirilen ve bir polis ile bir yurttaşın hayatına mal olan bombalı saldırıyı kınadı.

Şiddet olaylarının artmasından kaygı duyulduğunu belirten Baro, "Kürt sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesini amaçlayan çabaların bitmesi ve çatışmaların başlaması ile birlikte günlük yaşamı derinden etkileyen ve çekilmez hale getiren şiddet sarmalına yeniden dönülmüştür" ifadelerini kullandı.

"ÇATIŞMALAR SİVİL ALANA ÇEKİLMEMELİ"

İttidal ve sağduyu çağrısı yapan Baro, çatışmaların sivil alana çekilmesi ile sivil can kayıpların ve sivillere yönelik hak ihlallerinin arttığını belirterek, "Hiç kimsenin hiçbir gerekçe ile topluma bu ağır bedelleri ödetmeye hakkı bulunmamaktadır" açıklamasında bulundu.

Ayrıca, olay günü hastane bahçesinde polislerin sivillere şiddet uyguladığını basından öğrendiklerini belirten Baro yönetimi, "Kolluk görevini yaparken meşruiyet sınırları açıkça belirlenmiştir. Yaşanan olaylardan oldukça kötü etkilenen ve barıştan yana tutumunu açıkça ortaya koyan vatandaşlara dönük kötü muamelelerini meşrulaştıracak hiçbir gerekçe yoktur" şeklinde beyanda bulundu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Kozluk Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title