Haberler

Batman'a 26 Yeni Otobüs

Batman Belediyesi, şehir içi trafiğini rahatlamak için toplu taşımada kullanılacak olan 24 otobüs alarak hizmete sontu.

Batman Belediyesi, şehir içi trafiğini rahatlamak için toplu taşımada kullanılacak olan 24 otobüs alarak hizmete sontu. Batman Otogarın yapılan dualı törenden sonra hizmete sokulan yeni otobüsler konvoy halinde şehir turu attı.

Başkanlığına Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy'un kayyum olarak atandığı Batman Belediyesi, kent içi trafiğini rahatlatmak için toplu taşımada kullanılacak olan 24 yeni otobüs aldı. Yeni otobüslerin hizmete sokulması nedeniyle Otogar'da tören düzenlendi. Otobüsleri inceleyen Belediye Başkanvekili Aksoy, ayrıca engelli dernekleri için iki yarım otobüs tahsis ettiğini söyledi. Otobüslerle şehir turu atan Belediye Başkanvekili Aksoy, "Evet bildiğimiz gibi bu bölgenin insanı çok sıkıntı çekti, yıllardır çok sıkıntı çekti. Artık istiyoruz ki bizim insanlarımız, çocuklarımız gelecek dönemde kanla, sıkıntıyla kötü şartlarda yaşamasın. Her şeyin en iyisini yaşasın. Yaşamın her alanında hep kalite ile muhatap olsun. Biliyorsunuz otobüslerimizin bir kısmı çok eski, aynı zamanda yetersiz kalıyordu. Baştan beri söylüyoruz biz buradaki insanlar için varız. Çalışmalarımızın odağında hep insan var. Bizim insanlarımız en iyisine layıktır. Başka ülkelerdeki gibi özelikle Avrupa'da gelişmiş kentler için yaşam kalitesi kentler gibi niçin insanlarımız aynı şartlarda yaşamasın. Niçin insanlarımız daha temiz daha konforlu otobüslerle gidip gelmesinler. Daha güzel parkları yeşil alanı olan yerlerde insanlarımıza yaşama imkan vermeliyiz. Bu anlayışla belediyenin tüm olanaklarını başka gereksiz işlere değil, halkımızın mutluluğuna onun yaşam kalitesini artmaya ayırıyoruz. Bu çerçevede 24 yeni otobüsü bugün itibarıyla hizmete sokuyoruz. Bunun yanında iki yarım otobüsün bunlardan birisini engelli derneklerine tahsis ettik. Yeni otobüsler Batman'ımıza hayırlı olsun"dedi. Batman Belediyesinin yeni aldığı otübüsler, konvoy oluşturularak kent merkezinde tur attı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şevket Aksoy Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title