Haberler

Batıkent-Sincan Metrosu Hizmete Açıldı

Güncelleme:

Batıkent-Sincan metro hattı törenle hizmete girdi. Cumhurbaşkanı Gül, Batıkent-Sincan metrosunun bir hafta ücretsiz hizmet vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, 'Batıkent- Sincan Metro Hattı'nın açılış töreni öncesi metronun koltuğuna oturarak ilk sürüşü gerçekleştirdi. Ayrıca metronun 1 hafta ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.

'Batıkent- Sincan Metro Hattı' açılışı için Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın katılımıyla bir açılış töreni düzenlendi.

KOLTUKTA CUMHURBAŞKANI VAR

Cumhurbaşkanı Gül, açılış töreni öncesi metronun koltuğuna oturarak, Batıkent-Mesa Durağı'ndan hareket eden metronun ilk sürüşünü gerçekleştirdi.

12 İSTASYON, 15 KM

Kızılay- Sincan hattı üzerinde, Batıkent, Batımerkez, Mesa, Botanik, İstanbul Yolu, Eryaman 1-2,Eryaman 3, Devlet Mahallesi, Fatih, GOP, Törekent 1 ve OSB olmak üzere 12 istasyon bulunuyor. Batıkent’ten, Sincan Törekent’e kadar hattın uzunluğu ise 15 kilometre.

TEST SÜRÜŞÜNÜ BAŞBAKAN YAPMIŞTI

Batıkent- Sincan Metro hattının ilk test sürüşünü Başbakan Erdoğan yapmıştı. Aynı hattın dönüş yolunda ise metro trenini Başkan Gökçek kullanmıştı.

GÜL: YENİ METRO HATTI 1 HAFTA ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Batıkent-Sincan metro hattının bir hafta süreyle ücretsiz hizmet vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Ülkemizde istikrarı koruduğumuz, lüzumsuz dedikodular, kavgalar içine girmediğimiz süre içerisinde bu 10 yılda ne kadar büyük hizmetler yapıldıysa bunlara yenilerinin de ekleneceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

ÇİÇEK: SİYASET, HİZMET İÇİN YAPILIYORSA İBADETTİR

Törende konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek de siyaseti anlamlı, meşru, anlaşılabilir kılan hususun, özünde hizmet aşkının ve sevgisinin bulunması olduğunu vurgulayarak "Eğer siyaset, hizmet için yapılıyorsa ibadettir, çünkü inanıyoruz ki halka hizmet Hak'ka hizmettir. Bu da halka yapılan en önemli hizmetlerden bir tanesidir" diye konuştu. 

Halkın siyasetçilerden, barış, güvenlik, hayat kalitesinin yükseltilmesini, eğitimden sağlığa hayatının her alanda kolaylaştırılmasını isteyeceğini ifade eden Çiçek, şöyle devam etti: "Eğer biz siyaset yapan insanlar olarak halkımızın bu beklentilerine cevap verebiliyor, bunun için çaba sarfediyorsak işte yapılan iş bu manada kutsal bir iştir, kutsal bir çabadır. İnanıyoruz ki Türkiye'nin de bu tip bir siyasete ihtiyacı var. Bu siyaseti ne kadar kalıcı kılabilirsek, ne kadar sürdürülebilir kılabilirsek o zaman bundan ülkemiz kazanacaktır."

ELVAN: KIZILAY - ÇAYYOLU HATTINI DA 1 AY İÇİNDE HİZMETE AÇACAĞIZ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da, Ankaralıların yıllardır hasretle beklediği, başkent trafiğine nefes aldıracak kent içi raylı sistem hamlesinin ilk adımı olan Batıkent-Sincan hattını açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Elvan, Kızılay-Çayyolu hattını da 1 ay içinde, Keçiören-Tandoğan hattını da 2014 sonunda hizmete alacaklarını bildirdi.

Bütün hatlar devreye girdiğinde günde toplam 1 milyon 200 bin yolcu taşıyabilecek bir sistemin oluşacağını dile getiren Elvan, şöyle devam etti:
"Bakanlığımız tarafından Ankara için çok gerekli ve faydalı olacağı düşünülen 2 ayrı hat için daha çalışmalar yapılmaktadır. Kızılay-Esenboğa Havalimanı hattında proje ve etüt çalışmaları son aşamaya gelmiştir. Uygulama projesinin tamamlanmasıyla yapımına başlanabilecektir. Yaklaşık 3,5 kilometrelik Gar- Kızılay hattı için de tamamen yer altında olacak şekilde proje çalışmaları başlamıştır.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Gül Melih Gökçek Kızılay Sincan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (76)

ismailiayasli@hotmail.com:

yapılan hizmetleri görün at gözlüklerinizi çokarın artık

53
28
yanıtYanıtla
KAMİLHH@MM.COM:

AYNI TEMENNİM YOLSUZLUK İÇİN OLACAK BENİMDE...

yanıt0
yanıt0
demokraterdog@gmx.de:

Koyunlara köprü, tünnel, metro ahlaki durumlarından ve eğitimden daha önemli, yeter ki tukürük yalasınlar.

17
52
yanıtYanıtla
ahmetillityus@hotmail.com:

akp sizin gibiler için P oy alıyor hala anlamadınız bunu. Memnun olmayıp başka alternatif arayacaklarda sizin gibi hareket edenler yüzünden inadına oy veriyor. adın demokrat ama kimseye saygınız yok sizin...

yanıt0
yanıt0
ali uysal amasyauysal-4@hotmail.com:

HATIRLATMA Benim terbiyem müsade etmez ama. Geçen gün sana cevap yazan birisi Koyun Koyun diyorsunuz Her seçimde koyuyoruz yinede akıllanmıyorsunuz diye yazmıştı.sana hatırlatırım

yanıt0
yanıt0
demokraterdog@gmx.de:

Iyibilmişler, demokrasi namına demokrasiyi oymak ne demek koyunlar, ben faşistlere saygı ve demokrasi hakkı tanımam.

yanıt0
yanıt0
suat trabzonnankatsu_@hotmail.com:

Ozaman sen boğazdan yüzerek geç :))))

yanıt0
yanıt0
KayakayasKayakayas@web.de:

O köprü, tünel, metroyu, hatta makarna yedigin gün anan baban aglasinFeleket tellahlari vatan haini kendine faydasiz mahlukatlar. Senin gibiler bu vatana faydasi olmadigi gibi faydasi olanlarida böyle yerden yere vurur. Son 50 yilda gözle görülür kac yatirim yapmissiniz? Son 11 yilda yapilanlar 50 yildir yapilsaydi bugün Fransa, italya seviyesinde olurduk. Türkün kalkinmasina comak sokan yaratiklar

yanıt0
yanıt0
demokraterdog@gmx.de:

Bu ahlakla siz gelişmiş ülkelere değil, Hitlere Staline ve Mussoliniye yetişirsiniz. AB ye yetişmek için koyun olmak değil, tahsilli ve medeniyetli ve demokratik olmaya gerekiyor, sizin her noktada sınıfda kaldığınız yeteneksizleriniz.

yanıt0
yanıt0
ugurulusugur@hotmail.com:

50 yılda hiç bu kadar işler yapılmadı evet çünki ülkenin dörtbir tarafı kamu kurumları , limanlar , araziler vb gibi yerler hiç bu kadar satılmamıştı. hiç bir başbakanın oğlunun 6 gemisi , hiç bir bakanın oğlunun odasından para makinaları , kasaları ve paralar çıkmamıştı.. yapılan işin kötüsü olmaz ama kör körüne savunmaktır sizinkisi...

yanıt0
yanıt0
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title