Haberler

Batıda Kar Van'da Güneş

Yurdun batı bölgelerinde kar yağışı ve soğuk hava etkili olurken, Van’da güneşli hava vatandaşın yüzünü güldürüyor.

Yurdun batı bölgelerinde kar yağışı ve soğuk hava etkili olurken, Van'da güneşli hava vatandaşın yüzünü güldürüyor.

Termometrelerin hava sıcaklığını 14 derece olarak ölçtüğü kent merkezinde bahardan kalma günler yaşayan vatandaşlar, bir taraftan güneşli havanın keyfini çıkarırken diğer taraftan kuraklık ve susuzluk yaşanmaması için kar yağışı olması gerektiğini belirtti. Aralık ayının son günü olmasına rağmen böylesine sıcak bir hava ile karşılaşmanın güzel olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu fırsatı parkta oturarak değerlendirdiklerini söyledi. Kimi vatandaş güneşli havanın tadını açık alanda kahvaltı yaparak geçirirken, kimi vatandaş güneşli günlerin ileride sıkıntılar doğurabileceğini bildirdi. Kar yağışının bölge için çok önemli olduğunu dile getiren bir vatandaş, "Bu, iyi bir alamet değildir. Çünkü kar yağmasa, yağışlar olmasa kuraklık olur, sular kesilir, ekinler olmaz ve millet sıkıntı yaşar. Bu nedenle kar yağışı bizim için daha önemlidir" dedi.

Van'ın iklimine göre havanın çok güzel olduğunu belirten Maşallah Aydın da, "Eskisi gibi her şey zamanında değişmiyor. Aslında Van kış mevsimi, birinci aydan dördüncü aya kadardır. Ama eskiden 11 ve 12. ayda kış başlardı. Şimdi mevsimler bir iki ay gecikmeli gidiyor" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title