Haberler

Batı ve Orta Afrika'daki Ebola Salgını

Liberya'da Ebola virüsünü kapan sağlık çalışanlarına özel hastane açıldı.

Liberya'da Ebola ile mücadele ederken hastalığı kapan sağlık çalışanlarının tedavisi için özel hastane açıldı.

ABD ordusu, başkent Monrovia'nın dışında hastalarından Ebola virüsü kapan doktorların tedavisine tahsis edilmiş 25 yataklı bir hastane inşa etti. Liberya hükümetinin Ebola ile mücadelesine destek olmak için açılan hastane, ülkedeki sağlık çalışanlarını memnun etti.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütüne bağlı çalışan Victoria Boucher, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hastanenin mesleğimize saygınlık kazandırdığını düşünüyorum. Arkadaşlarımın birkaç ay önce diğer hastaların arasında hayatını kaybettiğini hatırlıyorum" dedi.

Ebola salgınında çok sayıda meslektaşının hayatını kaybettiğini hatırlatan Boucher, doktorların diğer Ebola hastalarının arasında yeterince özen gösterilmeden tedavi edilmeye çalışıldığını belirtti.

Salgının en tehlikeli olduğu zamanlarda birçok sağlık çalışanı hayatını kaybetmiş, bu da diğer sağlık çalışanlarının görevlerini bırakmalarına neden olmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün son verilerine göre Batı Afrika'da görülen Ebola salgınından 5 bin 459 kişi hayatını kaybetti. 588 sağlık çalışanında virüs tespit edildiği, bu kişilerden 337'sinin yaşamını yitirdiği kaydedildi. Bu ölümlerden 2 bin 964'ü Liberya'da kaydedildi.

Liberya'da Ebola salgını nedeniyle 6 Ağustos'da ilan edilen olağanüstü hal, ekim başından itibaren vaka sayısının azalması sonucu 13 Kasım'da kaldırılmıştı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Orta Afrika Monrovia Liberya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title