Haberler

Batı ve Orta Afrika'daki Ebola Salgını

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Ebola virüsü taşıdığından şüphelenilen ve önceki gün karantina altına alınan 14 yaşındaki çocuğa yapılan testin sonucu negatif çıktı.

Sağlık ve İnsani İşler Bakanı Marguerite Samba Maliavo, Demokratik Kongo Cumhuriyeti sınırından geçtikten sonra başkent Bangui'deki Aalisbet Domitian Hastanesi'ne kaldırılan ve daha sonra kentteki Çocuk Tıp Merkezi'ne sevk edilen çocuğa yapılan testlerin virüsü taşımadığını gösterdiğini belirtti.

Samba, daha önceki açıklamasında tıp merkezinde tedavi gören çocukların annelerinin paniğe kapılıp merkezi terk ettiğini, her iki sağlık merkezinde kızı karşılayan personelin de incelemeye alındığını söylemişti.

Kız çocuğunun belirtilerin mikrobik ya da başka bir nedenden de kaynaklanabileceğini, sonucun Ebola olmayabileceğini belirten Samba, ancak önlem alınması gerektiğini açıklamıştı.

Çocuk iki ülkenin tek sınır bölgesi Ubangi nehri kıyısından getirilmişti.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin Ekvator eyaletinde tespit edilen Ebola vakalarından sonra, hükümet yaklaşık 142 bin dolarlık acil eylem planı oluşturmuş ve sınır bölgesinde sağlık önlemlerini arttırmak için 29 sağlık merkezinin kurulmasına karar vermişti. - Bangui

Kaynak: AA / Güncel

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Orta Afrika Bangui Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title