Haberler

Batı ve Orta Afrika'da Görülen Ebola Virüsü

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), Ebola salgınıyla mücadele amacıyla Sierra Leone, Liberya ve Gine'ye teşhis cihazı göndereceği bildirildi.

UAEA'dan yapılan yazılı açıklamada, Ebola salgınıyla mücadele amacıyla Sierra Leone'ye teşhis cihazı sağlanacağını, desteğin Liberya ve Gine'ye genişletilmesini planladıkları bildirildi. Desteğin, Sierra Leone'nin Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin çağrısı doğrultusunda yapılan başvuru üzerine gerçekleşeceği belirtildi.

UAEA'nın yardımların, Ters Transkriptaz-Polimeraz Zincir Reaksiyonu (RT-PCR) olarak bilinen teşhis cihazı, soğutma sistemi, biyogüvenlik ekipmanı, teşhis kitleri ve diğer materyallerden oluşacağı kaydedildi.

Ebola virüsünü hızlıca tespit etme yeteneğine yardımcı olmanın hedeflendiği belirtilen açıklamada, yardımların önümüzdeki haftalarda gönderileceği aktarıldı.

Nükleer teknolojiden üretilen RT-PCR cihazının radyoaktif izotopları kullanarak deneklerde virüs olup olmadığını birkaç saat içinde tespit edebildiği vurgulandı.

UAEA'nın şimdiye kadar 32 Afrika ülkesi ve diğer bazı ülkelere hastalıkların teşhis edilmesi için ekipman sağladığı kaydedildi. - Viyana

Kaynak: AA / Güncel

Sierra Leone Liberya Gine Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title