Haberler

Batı Trakya'nın Unutulmaz Lideri Anıldı

Alaşehir Belediyesi tarafından organize edilen Batı Trakya Türk Azınlığı Lideri Dr. Sadık Ahmet’in 20.ölüm yıl dönümü etkinlikleri, son günlerde yaşanan şehit olayları nedeniyle iptal edildi,etkinlikler kapsamında Dr. Sadık Ahmet’i anma törenleri düzenlendi.

Alaşehir Belediyesi tarafından organize edilen Batı Trakya Türk Azınlığı Lideri Dr. Sadık Ahmet'in 20.ölüm yıl dönümü etkinlikleri, son günlerde yaşanan şehit olayları nedeniyle iptal edildi,etkinlikler kapsamında Dr. Sadık Ahmet'i anma törenleri düzenlendi. Menderes Mahallesi Fırat Caddesi üzerinde bulun Dr.Sadık Ahmet Meydanı'nda yapılan anma törenlerine Alaşehir MHP'li Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Gümülcine Türk Gençleri Birliği Başkanı Koray Hasan,Alaşehir Rumeli ve Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Noyan, Dr.Sadık Ahmet'in eşi Işık, oğlu Levent,gelini Şefike,torunları Sadıkhan ve Mehmethan Sadık, MHP Manisa milletvekili Zeynel Balkız ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunu ile başlayan anma töreninde ardından İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini değinen Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, "Bu gün hayatını Batı Trakya Türklüğü'nün var olma mücadelesine adayan merhum Dr.Sadık Ahmet'i anmak ve mücadeleci ruhuyla kendimize örnek alacağımız Dr.Sadık Ahmet'in ölüm yıl dönümünü anmak için buradayız. Bulunduğumuz bu meydana, bu kahramanı ölümsüzleştirmek için onun adını verdik.Dr.Sadık Ahmet henüz 48 yaşındayken şaibeli bir trafik kazasıyla hayatını kaybetmiştir.İnandığı doğrulardan,fikirlerinden asla geri atmayan, dünya'ya Batı Trakya Türklüğü'nün sorunlarını taşıyan öncü ve lider şahsiyet olarak gönüllerde taht kurmuştur.Bu mümtaz ve muhterem vasıflar bu gün ülkemizdeki bazı çevrelere de mutlaka emsal teşkil etmeli ve ibretle örnek olunmalıdır.Batı Trakya Türklüğü'nün ümit ışığı olarak cefayı omuzlarına alan ve varlığını Türklüğe feda eden merhum Dr.Sadık Ahmet milletimizin gönlünde sonsuza dek yaşayacaktır,ruhu şad olsun" dedi.

Dr.Sadık Ahmet'in oğlu Levent Ahmet, çocukları Sadıkhan ve Mehmethan'ı da yanına alarak çıktığı kürsüde, "Sünnet töreninden dönüyorduk,otomobilde babam,annem,kız kardeşim ve ben vardık.Şaibeli bir trafik kazsında babamı kaybettik.En hafif yaralı ben vardım.Bizi öldüreceklerini zannetiler. Ama biz o gün dört kişiydik,bu gün sekiz kişi olduk.Zannettiler ki bu aile çoğalamayacak,zannettiler ki bu aile bitecek.Ancak görüyoruz ki Dr.Ahmetler bitmiyor.Görüyoruz ki Dr.Sadık Ahmetler burada yaşatılıyor,demek ki Ahmetler ölmemiş. Bu meydan,bu tören bizleri çok duygulandırdı,babamızla gurur duyduk,sizlerin bizlere verdiğiniz sevgi ve değerle daha da güçlendik,çok mutluyuz,çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. dedi.

MHP Manisa milletvekili Zeynel Balkız da Dr.Sadık Ahmet'in hak ve hürriyet mücadelesi veren bir kahraman olduğunu anlatırken, Gümülcine Türk Gençleri Birliği Başkanı Koray Hasan ise Dr.Sadık Ahmet Yunanlıların bir sığıntı gibi gördüğü 150 bin Türk'ün ışığı olduğunu kaydetti.

Törende mehteran takımı ve Batı Trakya Türk Azınlığı Trakya yöresi halk oyunları gösterisi yaptı.Tören sonrası belediye başkanı Gökhan Karaçoban davetlilere Alaşehir'i tanıtan hediyeler verdi. Sunuculuğunu DJ Volkan Eren'in yaptığı ve son günlerde yaşanan şehit olayları nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi konservatuvarı tarafından verilecek olan halk konseri iptal edildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Bölgesi Sadık Ahmet Alaşehir Yerel Haberler

title