Haberler

Batı Trakya'dan Nijerya'ya Yardım Köprüsü

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Batı Trakya'da toplanan yardımlarla Nijerya'nın Başkenti Abuja'nın Kuje kasabasında su kuyusu açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Batı Trakya'da toplanan yardımlarla Nijerya'nın Başkenti Abuja'nın Kuje kasabasında su kuyusu açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Abuja Din Ateşesi Ali Kaşıkırık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardımın Batı Trakya'nın İşkeçe halkı tarafından toplandığını belirtti.

Batı Trakya'dan gönderilen yardımlar ile Nijerya'da ikinci su kuyusunu açtıklarını belirten Kaşıkırık, "İskeçe'nin Şahin köyünde toplanan paranın, kent Müftüsü Ahmet Mete aracılığıyla bize gönderildi." dedi.

Nijerya'nın su ihtiyacının çok fazla olduğunu kaydeden Kaşıkırık, " Birçok insan suyu çok yüksek paralar karşılığı alıyor. Diğerleri ise kuyu ve derelerden su temin ediyor. Ancak bu sular temiz olmadığı için tifo ve sıtma gibi hastalıklar bölgede çok görülüyor." ifadelerini kullandı.

Kaşıkırık, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak insanların kalabalık bölge ve mahallelerde cami, okul ve su kuyusu açmaya devam edeceklerini bildirdi.

Kuje kasabası sakinlerinden Yusuf Muhammed Bello, yapılan yardımların kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Türkiye aracılığı ile dünyanın farklı yerindeki Müslümanlar tarafından gönderilen yardımlardan dolayı çok mutluyuz. Allah bize yardım eden insanlara yardımını eksik etmesin." diye konuştu.

Nijerya'nın birçok bölgesinde halk su bulmakta zorluk çekiyor. Dere ve yağmur sularından toplanarak, kullanılan sular nedeniyle ise ülkede salgın hastalıklar yaygınlaşıyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Diyanet İşleri Başkanlığı Batı Trakya Nijerya Abuja Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title