Haberler

Batı Trakya'da İşler'e Sürpriz

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Gümülcine seçilmiş müftüsü İbrahim Şerif tarafından verilen iftar yemeğine katılmak için Batı Trakya'ya gitti. Başbakan Yardımcısı İşler, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif'in süprizi ile karşılaştı.

İşler'e siyah beyaz fotoğraflar hediye eden Şerif" Bu fotoğraflar babanız Hafız Abdullah İşler'e ait. 1959 yılında Gümülcine'de çekilmiş. O yıllarda Ramazan ayında Gümülcine'ye gelen babanız soydaşlara vaazda bulunup dersler vermiş. Hafız Abdullah'ın oğlunu Başbakan Yardımcısı olarak ağırlamak bizim için onurdur. İnşallah sizi daha yüksek makamlarda görürüz" dedi.

İŞLER DUYGULANDI

Başbakan Yardımcısı İşler, "Çok duygulandım. Babam buraya gelmeden önce Gümülcine'deki dostlarına selam gönderdi. Bize hep anlatıyor. Müftünün böyle bir sürprizi yapması şaşırttı. Fotoğrafları ve selamınızı babama ileteceğim" ifadesini kullandı.

YUNANİSTAN MÜFTÜLERİ TANIMALI

İşler şöyle devam etti:

"Lozan Anlaşması'nın size sağlamış olduğu haklar çerçevesinde kimliğinizi korumanız, kültürel haklarınızı sonuna kadar yaşamanız ve özellikle de müftülerinizi özgürce seçmeniz ve seçilmiş müftülerin tanınması konusunda da tabi ki taleplerimiz var, bu taleplerin bizler de takipçisiyiz, takipçisi olmaya devam edeceğiz. Aynı şekilde burada azınlık okullarında kendi dilinizi, ana dilinizi, Türkçemizi öğrenebiliyorsunuz. Fakat, son zamanlarda ana sınıflarında sadece tek dilde Yunanca eğitim dayatılmakta, bunu biz kabul edilebilir bulmuyoruz, kabul etmiyoruz. ve bu konuda sizlerin talepleri bizlere ulaştı, bu konunun da bizler takipçisi olacağız, aynı ilkokulda nasıl ki çift dil eğitim varsa aynı şekilde burada ana sınıflarında da hem Yunanca, hem Türkçe eğitim olması konusunda elbette ki gayretlerimizi sürdüreceğiz." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emrullah İşler Abdullah İşler Batı Trakya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title