Haberler

Batı Şeria'daki Gösterilere Müdahale

İsrail askerleri, "Yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarı"nı protesto için Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlenen gösterilere müdahale ederek, 4 kişiyi gözaltına aldı.

İsrail askerleri, "Yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarı"nı protesto için Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlenen gösterilere müdahale ederek, 4 kişiyi gözaltına aldı.

Halk Direnişi Komitesi'nden yapılan açıklamada, Nebi Salih bölgesinde yabancı aktivistlerin de yer aldığı yürüyüşe müdahale eden İsrail askerlerinin attığı gerçek ve plastik mermi sebebiyle onlarca kişinin yaralandığı belirtilerek, Filistin Televizyonu Muhabiri Ali Dar'ın da aralarında bulunduğu 4 aktivistin de gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamada, Nablus kentinde yer alan Kefr Kudum'da da bir gencin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu ayak ve kolundan yaralandığı, 3 kişinin de plastik mermi sebebiyle yaralandığı ve tedavilerinin ayakta yapıldığı kaydedildi.

Bel'in, Na'lin ve El-Masera'da düzenlenen benzer yürüyüşlere de İsrail askerleri müdahale etti.

Her hafta cuma namazının ardından düzenlenen "Ayrım duvarı ve yasadışı Yahudi yerleşim birimleri inşası"nın protesto edildiği gösterilere İsrail askerleri, gerçek ve plastik mermi, göz yaşartıcı gaz, sis bombası, atık su püskürterek müdahale ediyor.

Filistin'de 2000 yılında patlak veren "Aksa İntifada'sının" ardından, İsrail yönetimi, kendilerine yönelik saldırılara engel olma gerekçesiyle 2002 yılında Ayrım (Utanç) Duvarı'nın inşasına başlamıştı.

Kaynak: AA / Politika

Batı Şeria Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title