Haberler

Batı'nın İkiyüzlülüğü Üniversitelere de Sıçradı

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde yarın başlayacak Suriyeli mültecileri konu alacak konferanslar dizisinden birine ev sahipliği yapacak olan Paris Siyasi Bilimler Akademisi, etkinliği son anda iptal etti.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde yarın başlayacak Suriyeli mültecileri konu alacak konferanslar dizisinden birine ev sahipliği yapacak olan Paris Siyasi Bilimler Akademisi, etkinliği son anda iptal etti. Gerekçe ise "Barış İçin Akademisyenler-Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı bildiriye imza atan bir öğretim görevlisinin üniversite ile ilişkisinin kesilmesi.

Skandal bir karara imza atan Paris Siyasi Bilimler Akademisi'nin de yer alacağı konferanslar dizisi 22-25 Mart tarihleri arasında,"Avrupa'da Mülteci Sorunu ve Türkiye'nin Rolü" başlığı altında gerçekleşecek. Fransız Üniversitesi, iki ay önce anlaşmasını yaptığı konferansı 3 gün kala iptal etmesine ilişkin olarak Türkiye'nin toprak bütünlüğüne ve bağımsızlığına kast eden terör grupları ile aynı anlayışı hakim kılan bir gerekçe öne sürdü.

Sciences-Po Paris, İstanbul Aydın Üniversitesi'ne (İAÜ) ilettiği iptal bildiriminde, "Barış İçin Akademisyenler - Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı bildiriye imza atan bir öğretim üyesinin okulla ilişiğinin kesilmesini gerekçe gösterdi; "Türkiye'de akademisyenlerin ifade özgürlüklerine yönelik baskılar söz konusu" iddiasında bulundu.

"BATI'NIN TERÖRİST EYLEMLERİ DESTEKLEYEN BİR YÜZÜ VAR"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın Batı'nın ikiyüzlülüğüne ve teröre destek veren yüzüne değindi. "Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü, huzurunu ve vahşi terörist eylemleri destekleyen bir bildiriye imza atan bir öğretim elemanının İstanbul Aydın Üniversitesi'nin çatısı altında hiçbir suretle bulunması mümkün değildi" diyen Aydın, üniversite yönetiminin kararıyla, ilgili öğretim elemanının işine son verdiklerini ifade etti. Konuşmasına devam eden Aydın şunları söyledi: "Üzülerek ifade etmek istiyorum ki Paris'teki saygın üniversitelerden olan Paris Siyasi Bilimler Akademisi, Türkiye'de akademisyenlere ifade özgürlüğü tanınmadığı gerekçesi ile ve bunun üniversitemizde de olduğunu söyleyerek bu toplantının yapılamayacağını ifade etti. Biz bir dizi konferans yapacağız, konumuz da Türkiye'deki göçmenlerin durumu ile alakalı olacak. Paris'te, bu konuda 10'a yakın konferans yapılacak. Bu konferanslardan sadece bir tanesi orada olacaktı ve iptal edildi. Burada üzerinde durmamız gereken konu, özgürlükler ve ifade özgürlüğü diye dünyada kendini lanse eden Avrupa'nın, Türkiye'nin menfaatleri, çıkarları, birlik ve beraberliği gündeme geldiği zaman nasıl bir ikiyüzlülükle gündeme geldiği. Biz özellikle bunun altını çizmek istiyoruz."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Brüksel'de Avrupa Birliği binasında açıklama yaparken, Avrupa Birliği'nde dostları ile beraber ortak bir deklarasyona imza atarken hemen o binanın yanında bir terörist grubun çadırının açılıp, orada terörist bayrağının dalgalandırılmasına göz yuman bir Avrupa anlayışının üniversitelere yansımış halini bu kararda görmüş olduklarına dikkat çeken Dr. Mustafa Aydın, "Onun için bunu kabul edilemez, hoş görülemez bir yaklaşım olarak lanse ediyorum. Hem ifade özgürlüğü diyorsunuz hem de bir üniversitenin Avrupa'nın en büyük problemi olan göçmenlerle ilgili bir etkinliği, bilimsel bir çalışmayı iptal ediyorsunuz. Gerekçe olarak da bir terörist eylemi destekleyen bir öğretim elemanının atılmasını gösteriyorsunuz" diyerek konuşmasını sürdürdü. "Türkiye Cumhuriyeti devletine, bayrağına, toprak bütünlüğüne, halklarına karşı her türlü terörist eylemi Batı'nın bir kısmı destekliyor ve böyle bir yüzü olduğunu gösteriyor"diyen Aydın, "Bunu söylerken de gerçekten samimi, Türk dostu olan, Türkiye'nin çabalarını fark eden, bu ülkenin her daim yanında olan Avrupalı dostlarımızı da bunun dışında tutuyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Mustafa Aydın Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title