Haberler

Batı Karadeniz İşbirliği Platformu Başkanları Toplandı

Güncelleme:

Batı Karadeniz İşbirliği Platformu Başkanlar Toplantısı, BAKKA Konferans salonunda gerçekleşti.

Batı Karadeniz İşbirliği Platformu Başkanlar toplantısı BAKKA Konferans salonunda gerçekleşti.

Batı Karadeniz İşbirliği Platformu Başkanlar Toplantısı Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Zonguldak Valisi Ali Kaban, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, Zonguldak TSO Meclis Başkanı Zafer Sağlam, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, Devrek TSO Meclis Başkanı İlkin Taşçı, BKİP Üyesi Sivil Toplum Kuruluşları Başkan, Müdür ve yetkilileri ile Ticaret ve Sanayi Odaları Genel Sekreterleri katıldı. Açılış konuşmasını Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın yaptığı toplantıda bölgede ihracatın gelişmesiyle ilgili yapılabilecek çalışmalar görüşüldü. Zonguldak Valisi Ali Kaban yaptığı konuşmasında üretim kesimiyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Üretim kesimiyle bir araya gelmek insanı rahatlatıyor. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın çalışmaları üretimi artırma adına önemli çalışmalar. BKİP Başkanlar toplantısını bir seneyi geçmeyecek periyodlarda düzenlememiz lazım. Toplantıya katılım ilk olmasına rağmen başarılı olduğunu düşünüyorum. Katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Batı Karadeniz İşbirliği Platformu Tanıtım Filminin de gösterildiği toplantıda BAKKA Tanıtım ve İşbirliği Uzmanı Ümran Öztürk, çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Önümüzdeki günlerde yapılması planlanan İhracat Zirvesi Programı hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. İhracat Zirvesi Programının taslağı sunularak önerilerin değerlendirildiği toplantıda Zonguldak, Bartın ve Karabük'te ihracatı geliştirme ve aşamalarını öğretebilme açısından ofislerin açılması fikri tartışıldı. Haziran ayının ilk haftası olması planlanan İhracat Zirvesi Programından önce de çalışmalar yapılıp ön hazırlıkların sunulması fikri kabul edildi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Renda Okay ile Zonguldak TSO Basın Danışmanı Osman Sav'ın da katıldığı toplantı yaklaşık 2 saat sürerken bir sonraki BKİP toplantısının Bartın'da yapılması kararlaştırıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Batı Karadeniz Yaşar Tetiker Ali Kaban Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title