Haberler

Batı Karadeniz'de Fındık Hasadı Başladı

Batı Karadeniz'de, Türkiye'nin önemli tarım ürünleri arasında ilk sırada bulunan fındığın hasadına başladı.

Batı Karadeniz'de, Türkiye'nin önemli tarım ürünleri arasında ilk sırada bulunan fındığın hasadına başladı.

Fındık toplamak için Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Düzce'ye gelen işçilerle sabah saatlerinde fındık bahçesine giren çiftçiler .

Fındığı silkeleyerek ya da dalından işçiler ile birlikte toplayan üreticiler, topladıkları fındıkları traktör kasalarına koyarak harmana götürüyor.

Çilimli ilçesindeki fındık bahçesinde mevsimlik işçiler ile birlikte hasada başlayan Kadem Kurt, aile fertleri ve mevsimlik işçiler ile birlikte fındık toplamaya başladıklarını söyledi.

Bu yıl fındığın bol olduğunu ifade eden Kurt, şöyle konuştu:

"Fındık toplamaya başladık, tüm üreticilere hayırlı olsun. Biz akrabalar ve aile olarak fındık topluyoruz. Tüm Karadeniz Bölgesi şuan tarlada, herkes fındık topluyor. Ağustos ayının 10'undan itibaren hasat başlıyor. İnşallah fiyat da yüzümüzü güldürür. Şuanda gidişat iyi, fiyat da geçen yılın altına düşmezse bu bolluk, bereket hepimize yeter."

Fındığı dalından toplamayı tercih ettiklerini aktaran Kurt, "Bazı fındıklar tam olgunlaşıyor ama yere düşmüyor, silkeleyerek dökmeye çalışıyoruz. Kalanları da dalından tek tek topluyoruz. Bu yıl bolluk var, 60 dönümlük fındıklığımdan 10 ton fındık toplamayı planlıyorum. Fındığın bol olması herkesi sevindiriyor. Bölge olarak fındıktan geçindiğimiz için, düğünümüz de sünnet düğünümüz de fındığa bağlı." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Batı Karadeniz Türkiye Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title