Haberler

Batı Karadeniz'de Balıkçılar, Dip Akıntıları Nedeniyle Avdan Eli Boş Dönüyor

Batı Karadeniz'in önemli balıkçı barınaklarından Akçakoca'da balıkçılar, avlanmak için dip akıntılarının sona ermesini bekliyor.

Batı Karadeniz'in önemli balıkçı barınaklarından Akçakoca'da balıkçılar, avlanmak için dip akıntılarının sona ermesini bekliyor.

Sabahın erken saatlerinde 5 tayfasıyla denize açılan "Ali Ağa" isimli teknenin kaptanı Kadir Yomra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede uzun süreli kar yağdığını, eriyen karın denize ulaşarak dip akıntılarına yol açtığını söyledi.

Bu sezon balıkçılığın güzel geçtiğini anlatan Yomra, "Bu aralar havalar soğuk olduğu için balık kuyuya yani çok derine, trol ile alamayacağımız yere gitti. Bugün de havaların ve dip suyunun kötü olmasından dolayı balık tutamadık, hevesimiz kursağımızda kaldı" şeklinde konuştu.

"Bu sezon en güzel çinekop çıktı, çok güzel para kazandık" diyen Yomra, "Denizlerde ağın çalışması için akıntı çok önemli. Kar suları dip akıntısı yapıyor. Bu akıntı denizde deredeki gibi olmuyor. Havalar düzeldiğinde dibe giren balık çıkacak ve avcılık güzel olacak. Ekmeğimizi denizden çıkarıyoruz. Gemiciye, mal sahibine para kalması lazım, tekne akşama kadar mazot yakıyor. Balık iyi olduğu zaman herkes ekmeğinin hakkını alır" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Batı Karadeniz Akçakoca Avdan Yomra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title