Haberler

Batı'da Müslüman Olmak" Sempozyumu

Demokratik Hümanist Merkez Partisi'nden (CDH) Türk asıllı Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Avrupa'daki aşırı sağın yükselişte olmasının ve yabancı karşıtı söylemlerin artmasının "konjonktürel" olduğuna inandığını belirterek, "Farklı ülkelerde de milliyetçilik akımların yükseldiğini görüyoruz.

Demokratik Hümanist Merkez Partisi'nden (CDH) Türk asıllı Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Avrupa'daki aşırı sağın yükselişte olmasının ve yabancı karşıtı söylemlerin artmasının "konjonktürel" olduğuna inandığını belirterek, "Farklı ülkelerde de milliyetçilik akımların yükseldiğini görüyoruz. Bu, birlikte yaşamayı desteklemiyor. Ülkeyi ve genel olarak politikalarını yabancılar üzerine kuruyorlar. Çünkü alternatif sunulamıyor" dedi.

Marmara Üniversitesi Uluslararası İlahiyat Kulübü katkısıyla, İslam Araştırmalar Merkezi Konferans Salonu'nda "Batı'da Müslüman Olmak" sempozyumu düzenlendi.

Sempozyumda konuşan Özdemir, Avrupa'daki aşırı sağın yükselişte olmasının ve yabancı karşıtı söylemlerin artmasının "konjonktürel" olduğuna inandığını ifade etti.

Farklı ülkelerde de milliyetçilik akımlarının yükseldiğini dile getiren Özdemir, "Bu, birlikte yaşamayı desteklemiyor. Milliyetçi partiler aşırı sağa yakın söylemleri oluyor. Ülkeyi ve genel olarak politikalarını yabancılar üzerine kuruyorlar. Çünkü alternatif sunulamıyor. Fransa ve Danimarka'da görüyoruz" diye konuştu.

Özdemir, siyasilerin ayrımcılığa, yabancı düşmanlığına, İslamofobi'ye ve anti-semitizme karşı mücadeleyi aynı safta tutamadıkça bu tür tehlikelerin önüne geçilemeyeceğini, tehlikeler yüzünden Müslüman gençlerin kendi içlerine kapandığını ve geleceklerini pek parlak görmediklerini söyledi.

"Yeni yetişmiş genç nesiller, eğitimini tamamlamış gençler" akımı olduğuna değinen Özdemir, "Dubai veya İstanbul'a ya da bir Müslüman ülkesine gidip yerleşme isteği var. Bu da tamamen ayrımcılığa maruz kaldıklarından dolayı" dedi.

Özdemir, genel olarak bakıldığında Avrupalı Müslümanların İslamofobi konusunda daha zor durumunda kaldığını ve İslamofobi ile ayrımcılığı daha çok yaşadıklarını kaydetti.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse de batılı ülkelerde Müslüman olarak yaşamanın çok kolay olmadığını söyledi.

Köse, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra İslam ülkelerinden Avrupa'ya göçler gerçekleştiğini ancak bunların uzun süreli konuşlandırılmış olmadığını belirterek, "Geçici bir süreliğine orada kalmak ve dönmek üzerine tüm eylemlerini ve politikalarını belirlediler. Onun için kendi varlıklarına dahi kendileri bile orada çok fazla inanmadılar. Bugün karşılaştığımız problemlerin bir kısım bundan kaynaklanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Üniversitesi Brüksel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title