Haberler

Batı Antalya'ya Havaalanı Yapılması İsteği

Demre Yatırımcıları Ortak Girişimi Ticaret ve Sanayi AŞ (DETUYAP) Başkanı Hasan Akıncıoğlu, batı Antalya'ya yapılacak havaalanının bölgeye önemli katma değer sağlayacağını bildirdi.

Akıncıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, DETUYAP'ın Demre Turizm Merkezi'ndeki altyapı sorunlarının devlet-özel sektör işbirliğiyle çözülmesi amacıyla Kültür ve Turizm bakanlığınca kesin tahsise kurulacak birliğe üye olmayı zorunlu kılan kesin şartı uyarınca turizm yatırımcıları tarafından 1998 yılında kurulduğunu belirtti.

Başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyeliklerini Zeynel Ceylan ve Haydar Barut'un yaptığını bildiren Akıncıoğlu, "Altyapı, üstyapı, tanıtım faaliyetlerinin koordinasyonunu amaçlıyoruz. Üç ana misyonumuz yöreye uluslararası bir havaalanı yapılması, batı Antalya başta olmak üzere Demre'de karayolu standardının yükseltilmesi, Demre yat limanı inşaatında gerekli proje değişikliklerinin yapılarak kruvaziyer gemi rıhtımının eklenmesidir" dedi.

Akıncıoğlu, batı Antalya'nın önemli bir turizm kapasitesini barındırdığını ancak bölgenin çevrede bulunan mevcut havalimanlarına karayolu ile uzak olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bölgenin topoğrafik yapısı nedeniyle mevcut karayolları standardı kabul edilebilir bir seviyede değil. Yöre, ulaşım güçlükleri nedeniyle potansiyeline göre maalesef kalkınamamış. Büyük turizm potansiyeli barındırmasına rağmen ulaşım güçlüğü buna engel olmuş. Bölgede yetiştirilen sera ürünlerinin daha iyi değerlendirilebilmesi ve özellikle dış pazarlara açılabilmesi anlamında bölgede yapılacak bir havalimanı önemli fayda sağlayacaktır."

Bölgedeki mevcut ve devam eden yat limanı, tarım ve turistik alanlar ile otel gibi özel sektör yatırımlarının havalimanı bulunmaması nedeniyle verimli şekilde kullanılamadığına dikkati çeken Akıncıoğlu, "Bölgeye büyük çoğunluğu orta ve batı Avrupa ile Rusya, Ukrayna ve diğer Bağımsız Devletler Topluluğu üye ülkelerinden turist gelmektedir. Yapılacak havalimanına bu ülkelerden yolcu getirecek uçakların takriben 150-200 yolcu kapasiteli olması gerekeceği değerlendirilmelidir" diye konuştu.

En uygun yer Sarılar-Çerler bölgesindeki düzlük

Hava meydanları planlama ve tasarım teknik esasları dikkate alındığında bölgede Kaş-Demre karayolunda yer alan Sarılar-Çerler bölesindeki düzlüğün bölge gelişimine paralel büyüme potansiyeli dikkate alındığında havalimanı için en uygun arazi olarak öngörüldüğünü vurgulayan Akıncıoılu, şöyle devam etti:

"Öngörülen arazi Kaş'a 15, Demre'ye ise 30 kilometre mesafededir. Buradaki arazinin değeri, su bulunmaması ve tarım yapılamaması nedeniyle çok düşük seviyededir. Dolayısıyla bu arazi, batı Antalya için en uygun havalimanı yapılabilecek arazi olarak öngörülmektedir. Bölgenin büyüme potansiyeli düşünüldüğünde inşa edilecek havalimanının ileride büyütülebilmesi de mümkündür.  Ayrıca burada yapılacak bir havalimanının çevreye asgari zarar vermesi söz konusudur."

Noel Baba ismini yeterince değerlendiremiyoruz

Akıncıoğlu, "Noel Baba" isminin dünyanın her yerinde bilindiğine işaret ederek, buna rağmen dünyada çok az kimsenin Aziz Nicholas'ın Demre'de yaşayıp öldüğünü, mezarının da burada olduğundan haberdar olduğunu kaydetti.

Batı Antalya'da havalimanı, bölgenin turizmini geliştirir

Akıncıoğlu, şöyle konuştu:

"Demre'de bulunan Noel Baba Kilisesi, önemli bir turizm değerimizdir. Daha iyi tanıtılması ülkemizin ve bölgemizin tanınırlığına da önemli katkı sağlar ancak bölgeye ulaşımın havayolu ile sadece Antalya ve Dalaman havalimanları üzerinden yapılabilmesi, her iki havalimanının da karayolu ile mesafesinin 3 saati bulması inanç turizmi kapsamında yöreye gelmek isteyenler için negatif bir unsurdur. Tüm bu nedenler göz önüne alındığında yapılacak havalimanı bölgenin turizminin çok daha fazla gelişmesini sağlayabilir. Bölgede yapılacak havalimanı, yap-işlet-devret yöntemi ile yapıldığında bile çok sayıda talipli olacaktır. Şirketimiz de bu talipliler arasındadır."

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Sarılar Demre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title