Haberler

Batı Akdeniz, İhracatta 1 Milyar Dolara Ulaştı

Antalya, Burdur ve Isparta illerinden 1 Ocak-11 Eylül tarihlerinde toplam 1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğinden (BAİB) yapılan yazılı açıklamada, bu yıl Antalya, Burdur ve Isparta illerinden 145 ülkeye ihracat yapıldığı belirtildi.

Batı Akdeniz ihracatının 1 Ocak-11 Eylül tarihlerinde 1 milyar dolara ulaştığının ifade edildiği açıklamada, ihracatta en büyük payın 323 milyon 573 bin dolar ile yaş sebze meyveye ait olduğu kaydedildi. Söz konusu dönemde maden sektöründe 246 milyon 167 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğinin vurgulandığı açıklamada, şöyle denildi:

"102 milyon 178 bin dolar ihracatla kimya sektörü, 85 milyon 978 bin dolar ihracatla ağaç ve orman ürünleri sektörü, 37 milyon dolarla da çimento sektörü elde edilen başarıya katkı sağladı. Bu dönemde 26 milyon 274 bin dolarlık ihracatıyla iklimlendirme sektörü, 28 milyon 371 bin dolar ihracatla demir ve çelik sektörü, 19 milyon 356 bin dolar ihracatla makine sektörü ve 30 milyon dolar ihracatla tekstil sektörü gelecek adına umut verdi."

Açıklamada görüşlerine yer verilen BAİB Başkanı Mustafa Satıcı da bölge ihracatının 1 milyar dolara ulaşmasında emeği olan sektör temsilcilerine teşekkür etti.

Rusya ve Çin gibi ana pazarlardaki olumsuzluklar ile Ukrayna, Suriye ve Irak gibi ülkelerde yaşanan kargaşaların ihracatı olumsuz etkilediğini belirten Satıcı, açıklamasında, "Hedeflediğimiz ihracat rakamları daha yüksekti. Olumsuzluklar nedeniyle hedefimize ulaşamadık. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen 1 milyar dolar ihracat yapmak Batı Akdenizli ihracatçıların başarısıdır" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Antalya Akdeniz Isparta Burdur Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title