Haberler

Batı Akdeniz'de En Çok Muhasebeci Arandı

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı verilerine göre, 2014 yılı Aralık ayında gıda, turizm ve danışmanlık en çok istihdam fırsatı sunan sektörler olurken, 2014 yılında paketleme elemanı, muhasebe görevlisi, aşçı, şoför, ve forklift operatörü en çok aranan pozisyonlar oldu.

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı verilerine göre, 2014 yılı Aralık ayında gıda, turizm ve danışmanlık en çok istihdam fırsatı sunan sektörler olurken, 2014 yılında paketleme elemanı, muhasebe görevlisi, aşçı, şoför, ve forklift operatörü en çok aranan pozisyonlar oldu. Antalya, Batı Akdeniz Bölgesi'nde en çok istihdam yaratan iller sıralamasında ilk sırada yer aldı.

Türkiye'nin tek bölgesel istihdam ofisi BAGEV Kariyer'in İstihdam Endeksi 2014 Aralık ayı verileri yayınlandı. Hem işverenlerin hem de iş arayanların kullanımının ücretsiz olduğu istihdam portalı www.bagevkariyer.com'da Aralık ayında toplam 568 iş ilanı yayınlanırken, portala 14 bin 922 kişi de iş için başvuruda bulundu. 2013 yılına göre 2014 yılında yeni iş ilanı sayısı yüzde 3 artarken, toplam iş ilanı sayısı yüzde 5 artış gösterdi. Aralık ayında en çok iş ilanı yayınlayan iller, Antalya 716, Burdur 13, İstanbul 11, Isparta 6 oldu. Batı Akdeniz Bölgesi dışında yer alan illerin iş ilanlarında yüzde 53'lük artış dikkat çekti.

EN ÇOK TALEP HİZMET SEKTÖRÜNDE

2014 İstihdam Endeksi verilerine göre, gıda, turizm ve danışmanlık sektörleri en çok iş imkanı sunan alanlar oldu. Verilere göre, en çok ihtiyaç duyulan pozisyonlar paketleme elemanı, aşçı, forklift operatörü, şoför, ön muhasebe sorumlusu, muhasebe görevlisi, mali müşavir, müşteri temsilcisi, mağaza müdürü, misafir ilişkileri, inşaat teknikeri, bellboy, çocuk bakıcısı ve temizlik personeli olarak sıralandı. En çok aranan pozisyonlarda uzun yıllardır birinci sırada yer alan muhasebe görevlisi 2014'te de liderliğini sürdürdü. 2014'te satış elemanları için 330, üretim imalat elemanı için 280 iş ilanı yayınlandı. Bakım onarım elemanı arayışı 2013 yılına göre 2014'te yüzde 7'lik artış gösterirken, mühendis pozisyonlarına olan ihtiyaç yüzde 9 arttı.

TURİZM VE TARIM İSTİHDAM ALANI

2014 istihdam rakamlarını değerlendiren Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, "2014'te en çok iş ilanı yayınlayan sektör 163 ilan ile turizm sektörü oldu. Turizm sektörü gelişmekte olan ülkelerde sanayinin alternatifi, ekonomik gelişmenin ve kalkınmanın en önemli çarkı olarak görülmektedir. Turizm sektörü ilanlarına 11 bin 23 başvuru yapılması, bölge içinde olduğu kadar bölge dışındaki iş verenleri ve iş arayanlarıyla çok önemli bir istihdam potansiyeli yarattı" açıklamasında bulundu.

Tarım sektöründeki iş ilanı sayısının yüzde 11 artış gösterdiğine dikkat çeken Ali Çandır, "Tarım sektörü 2014 istihdam piyasasına büyük katkı sağladı" dedi. Çandır, inşaat sektörü, mağazacılık, gıda makinaları ve ekipmanları, cam sanayi, sigortacılık ve üretim sektörlerinin de istihdama olan katkısına dikkat çekti.

BAGEV Başkanı Ali Çandır, kariyer portalına verilen iş ilanı sayısında Antalya'yı İstanbul ve Burdur'un takip ettiğine dikkat çekerek, "Bölge dışından yayınlanan iş ilanlarının, bölgemiz ili olan Isparta'dan fazla olduğu görülüyor. Bu durum illerin nüfusu ve istihdam potansiyeliyle bir dereceye kadar açıklanabilir. Ancak bu tablo asıl olarak Isparta'daki işverenler arasında internetten personel aramanın hala Antalya - Burdur kadar yeterince yaygınlaşmamış olmasına işaret ediyor" değerlendirmesinde bulundu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Çandır Antalya Isparta Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title