Haberler

Batı Afrika'daki Ebola Salgını

Sierra Leone'de eğitim martta yeniden başlayacak.

Sierra Leone'de Ebola virüsünün yol açtığı salgın hastalık nedeniyle eğitime ara veren okulların martta yeniden açılmasına karar verildi.

Sierra Leone Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Minkailu Bah, çocukların eğitimlerine devam edebilmesi için okulları dezenfekte ederek güvenli hale getireceklerini açıkladı.

Bakanlık olarak okulların martta açılmasını hedeflediklerini belirten Bah, hükümetin tüm okullara vücut sıcaklığının ölçecek termometre dağıtacağını ve öğretmenleri bunların kullanımıyla ilgili eğiteceğini söyledi.

Bah, Ebola hastalığıyla ilgili kılavuzlar hazırladıklarını ve bazı okullarda hastalığı algılayıcı cihazlar kullanacaklarını ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün son verilerine göre, Gine, Sierra Leone ve Liberya başta olmak üzere Batı Afrika ülkelerini etkisi altına alan Ebola salgını, 8 bin 641 kişinin ölümüne neden oldu. Sierra Leone'da Ebola nedeniyle şimdiye kadar 3 bin 145 kişi hayatını kaybetti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Sierra Leone Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title