Haberler

Batı Afrika'daki Ebola Salgını

Güncelleme:

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu'nun (IFRC) yeni Genel Sekreteri Senegalli Elhadj As Sy, bin 500 gönüllüsünün Batı Afrika'daki Ebola salgını ile mücadelede yer aldığını bildirdi.

Sy, Ebola salgınının görüldüğü Gine ve Sierra Leone'ye yaptığı 3 günlük ziyaretin ardından BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenledi.

Ebola salgınının önlenmesi için özellikle salgının görüldüğü ülkelerdeki herbir bireyin çok önemli rolü olduğunu belirten Sy, bunun yanı sıra federasyonun bin 500 gönüllüsünün, salgından etkilenen Gine, Sierra Leone ve Liberya'da önemli katkı sağlayabileceğini söyledi.

Bu gönüllülerin yerel düzeyde ölen hastaların ne yapılacağı ve hastalarla temas edenlerin tespiti de dahil pekçok konuyla ilgilendiğini anlatan Sy, gönüllülerin ayrıca halkın bilgilendirilmesi ve dayanışma içinde olması için de çaba sarf ettiğini kaydetti.

Bölgedeki sağlık çalışanlarınına bundan sonra virüs bulaşmamasının sağlaması gerektiğine işaret eden Sy, salgından etkilenen ülkelerin daha fazla hemşire ve doktor kaybetmeyi kaldıramayacaklarını vurguladı.

Bölgedeki ülkelerin yöneticilerinin uluslararası örgütlerle işbirliği yapmasının önemine de dikkati çeken Sy, salgına etkili şekilde karşılık verilmesi, hızlı ve her düzeyde şeffaf olunması gerektiğini ifade etti.

Bugüne kadar Batı Afrika'daki Gine, Liberya, Sierra Leone ve Nijerya'da binden fazla kişinin ölümüne yol açan Ebola salgınına neden olan virüs, sudan veya havadan geçmiyor, hastaların vücut sıvıları yoluyla yayılıyor.

Dünya Sağlık Örgütü, herhangi bir kanıtlanmış tedavi yöntemi ve aşısı bulunmayan Ebola salgınıyla mücadele için küresel kamu sağlığı acil durumu ilan etmiş, deneysel tedavi yöntemlerinin kullanılabileceğini bildirmişti.

Ebola virüsü bugüne kadar daha çok, hastayla temasa geçen hasta yakınlarına ve hastalara müdahale ederken yeterli önlem almayan sağlık personeline bulaştı. - Cenevre

Kaynak: AA / Güncel

Kızılay Afrika Gine Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title