Haberler

Başsavcı Şimşek: "Fetö Süreci Sabote Etmek İstiyor"

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, “İllerde kurulacak komisyonlar ile açığa alınan ya da ihraç edilenler ile ilgili sağlıklı tekrar araştırmalar yapılmalı ve mağduriyetler giderilmelidir.

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, "İllerde kurulacak komisyonlar ile açığa alınan ya da ihraç edilenler ile ilgili sağlıklı tekrar araştırmalar yapılmalı ve mağduriyetler giderilmelidir. Hain örgütün elemanlarının şuan en çok kullanmaya çalıştıkları bu konuda istismarlarla başarı ile götürülen süreci sabote etmek için yaygara yaptıkları görülmekte. Buna asla meydan verilmemelidir" dedi.

FETÖ ile mücadelede başarılı çalışmalara imza atan Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, sürdürülen mücadele sırasında gözlemlediği tespitlerini sosyal medya sayfasındaki yazısında yayınladı. "Süreç haksız mağduriyetlere sebebiyet veriyor mu?" başlıklı yazısında FETÖ'nün planlarını deşifre eden Başsavcı Şimşek, süreç içerisinde gerçekleştirilen açığa almaların süreç sonrasında yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, hain örgütün haksız mağduriyetleri kullanarak süreci sabote edebileceğini kaydetti. FETÖ üyelerinin önceden bilinmesi sayesinde savcıların elinin güçlendiğini ve örgüt elemanlarının tespitlerinde isabetli kararlar verildiğini yazan Başsavcı Şimşek, "İhanet kalkışmasının gerçekleştiği tarihten bugüne FETÖ üyesi olduğu tespit edilen şüpheliler hakkında yurdun dört bir yanında yoğun bir şekilde adli ve idari soruşturmalar başlatılmış olup, hızla da devam etmektedir. Özel sektör ve ticaret hayatının içinde olanların çalışma ve hareket alanlarının daha önceden de biliniyor olması, savcıların elini güçlendirdiğinden dolayı tespitlerde büyük oranda isabet kaydedilmesine sebebiyet vermiştir. Zira okulları, dershaneleri, dernek ve vakıfları önceden de bilindiği için delil toplamakta ve örgütün üyelerini tespitte zorlanılmamakta ve isabetli kararlar verilmektedir" dedi.

"FETÖ süreci sabote etmek istiyor"

Bazı örgüt üyelerinin devlet kadrolarında kamufle olduğunu ve bunların tespitlerinde zorlanıldığını da sözlerine ekleyen Şimşek, "Ancak devlette yıllarca kamuflaj ve takiyyelerle kendilerini gizleyip, yeraltı örgüt üyesi gibi hareket ettiklerinden tespitte zorlanılmaktadır. Bu nedenle kamuda görev yapanlar ile ilgili son günlerde hak kayıplarına sebebiyet verildiği ve bunların ilerde ciddi sıkıntılar yaratacağı endişesi hasıl olmuştur. Peki bu iddianın doğruluk payı var mıdır? 15 Temmuz'da şu görüldü ki; 17 Aralık sonrası paralel devlet yapılanması mensupları için sadece yargı ve emniyetin tespit ve tasfiye için çalışma yaptığı, süreç boyunca yalnız bırakılan Sayın Cumhurbaşkanı'nın bütün uyarılarına rağmen diğer devlet kurumlarının kendi bünyelerinde kayıtsızlık içinde oldukları anlaşılmıştır. Hal böyle olunca hazırlıksız yakalandıkları süreçte acele ile bazı yanlış tasarruflara imza atabilmektedirler. Bu nedenle illerde kurulacak komisyonlar ile açığa alınan ya da ihraç edilenler ile ilgili sağlıklı tekrar araştırmalar yapılmalı ve mağduriyetler giderilmelidir. Hain örgütün elemanlarının şuan en çok kullanmaya çalıştıkları bu konuda, istismarlarla başarı ile götürülen süreci sabote etmek için yaygara yaptıkları görülmekte buna asla meydan verilmemelidir" dedi.

"Vatandaşların sağlıklı ihbarları önemli"

Örgüt üyelerinin tespit edilmesi için vatandaşların sağlıklı ve sağlam ihbarlarının önemine vurgu yapan Şimşek, "Örgüt üyelerinin tespiti açısından belirlenen kriterlerin dışında duyarlı vatandaşlarımızın sağlıklı, sağlam bilgileri ve ihbarları önem arz etmektedir. Kul hakkına girmeden herkesin devletine yardımcı olması gerekmektedir. Devlet memuru da olsalar, kendilerini istedikleri kadar gizleseler de toplumun ve sosyal hayatın içindeler mutlaka verdikleri açıkları mevcuttur. Ülkesine ve vatanına ihanet eden kardeşimiz dahi olsa asla korumamak ve affetmemek gerekir. İsabet oranının çok yüksek olduğu tasfiye sürecinde, bir kişi dahi olsa asla mağduriyete sebep vermemeliyiz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title