Haberler

Başsavcı Salihoğlu'ndan "Konut" Açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, bugün bir gazetede yayımlanan "Başakşehir'de Lüks Konutlar Yargı'da Birlik Platformu Üyelerine İndirim ile Gitti" başlıklı haberde, kendisine indirim yapıldığı ve konutun şahsına özel tahsis edildiği algısı yaratılmaya çalışıldığını bildirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, bugün bir gazetede yayımlanan " Başakşehir'de Lüks Konutlar Yargı'da Birlik Platformu Üyelerine İndirim ile Gitti" başlıklı haberde, kendisine indirim yapıldığı ve konutun şahsına özel tahsis edildiği algısı yaratılmaya çalışıldığını bildirdi.

Başsavcı Salihoğlu, yazılı açıklamasında, söz konusu gazete haberinde, kendisine 66 bin lira indirim yapıldığı ve konutun şahsına özel tahsis edildiği algısı yaratılmaya çalışıldığını, ayrıca haberin içeriğinde 17-25 Aralık soruşturmasından da bahsedilerek, kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu kaydetti.

Tüm hakim ve savcılara 21 Ocak 2015 tarihli SMS ile Emlak Konut Ayazma Konutları Projesi'nin duyurusunun yapıldığını ve istenilen belgelerin belirtildiğini ifade eden Salihoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye genelinde 709 hakim/savcı meslektaşımız başvuruda bulunmuş, kura neticesi belirlenen 600 hakim ve savcının peşinat olarak farklı miktarlardaki ilk ödemeleri yaptıkları anlaşılmıştır. Ayazma Konutları Projesi'ndeki 2+1 daireye müracaatımın kabul edilmesi üzerine tarafımdan da Denizbank Adliye Sarayı şubesinden 24 ayda geri ödenmek üzere, aylık 2399 lira taksitle toplam 50 bin lira kredi alınmıştır. İlk taksit 26 Şubat 2015'te ödenecektir. Ön satış sözleşmesi ile aldığım evin toplam fiyatı 491 bin liradır. 50 bin lira peşinat ödendikten sonra 441 bin lira borcum kalmıştır. Bu borç, 22 Ocak 2018'den itibaren 22 Aralık 2027'ye kadar ayda 2817 lira taksitle ödenecektir. Üstelik her 6 ayda bir ÜFE+TÜFE/2 oranında kalan borca ilave ödeme yapılacaktır. Olayın mali açıklaması bu şekilde olup, haberde sanki özel olarak bu evin tarafıma tahsis edildiği algısı yaratılmıştır."

Salihoğlu,  "Toplam 35 seneden fazla bir süredir bu ülkeye hizmet eden bir Cumhuriyet Başsavcısı olarak, sanki menfaat temin etmiş biri gibi kamuoyunda farklı algı yaratılmasının amaçlandığı görülmüştür" ifadesini kullanarak, bugüne kadar hesabını veremeyeceği hiçbir şeyi olmadığını vurguladı.

Başsavcı Salihoğlu, açıklamasını, "Vicdanımız ve tavrımız ile kamuoyunun önündeyiz. Bugüne kadar utanacağımız ve hesabını veremediğimiz hiçbir işin içerisinde bulunmadık" sözleriyle tamamladı.

Kaynak: AA / Güncel

Hadi Salihoğlu Başakşehir İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title