Haberler

Başsavcı Salihoğlu: "Kişilik Haklarıma Saldırıda Bulunulmuştur"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, bir gazetede hakkında çıkan indirimli konut aldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, bir gazetede hakkında çıkan indirimli konut aldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Başsavcı Salihoğlu yapılan haberle kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu ifade etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu bugün bir gazetede yer alan "Yargıda tartışılan konut satışı" başlıklı habere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, "'Başakşehir'de lüks konutlar Yargıda Birlik Platformu üyelerine indirim ile gitti' haberinde, şahsıma 66 bin TL indirim yapıldığı ve konutun şahsıma özel olarak tahsis edildiği algısı yaratılmaya çalışılmış olup, ayrıca haberin içeriğinde 17-25 Aralık soruşturmasında da bahsedilerek kişilik haklarıma saldırıda bulunulmuştur" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"1- Tüm hakim ve savcılara 21 Ocak 2015 tarihli SMS mesajı ile Emlak Konut Ayazma Konutları Projesi duyurusu yapılmış ve istenilen belgeler belirtilmiştir. 2-Türkiye genelinde 709 Hakim ve savcı meslektaşımız başvuruda bulunmuş, kura neticesi belirlenenlerden 600 hakim ve savcı peşinat olan farklı miktarlardaki ilk ödemeleri yaptıkları anlaşılmıştır. 3-Ayazma Konutları projesindeki 2+1 daireye müracaatımın kabul edilmesi üzerine, tarafımdan da Denizbank Adiye Sarayı Şubesi'nden 24 ayda geri ödenmek üzere, aylık 2399 TL taksit ile toplam 50 bin TL kredi alınmıştır. İlk Taksit 26 Şubat 2015 tarihinde ödenecektir.

4-Ön satış sözleşmesi ile aldığım evin toplam fiyatı 491.000 TL'dir. 50 Bin TL peşinat ödendikten sonra 441 bin TL borcum kalmıştır. Bu borç 22 Ocak 2018 tarihinden itibaren 22 Aralık 2027 tarihine kadar ayda 2Bin 817 TL taksitle ödenecektir. Üstelik her altı ayda bir ÜFE+TÜFE /2 oranında kalan borca ilave ödeme yapılacaktır. Olayın mali açıklaması bu şekilde olup, haberde sanki özel olarak bu evin tarafıma tahsis edildiği algısı yaratılmıştır."

Haberde sanki menfaat temin etmiş biri gibi kamuoyunda algı yaratılmak istendiğini kaydeden Başsavcı Salihoğlu tarafından yapılan açıklamada, "Toplam 35 seneden fazla bir süredir bu ülkeye hizmet eden bir Cumhuriyet Başsavcısı olarak, sanki menfaat temin etmiş biri gibi kamuoyunda farklı algı yaratılmasının amaçlandığı görülmüştür. Yaptığımız her şeyin hesabını açık yüreklilik ile veririz. Bugüne kadar hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şeyimiz yoktur, vicdanımız ve tavrımız ile kamuoyunun önündeyiz. Bugüne kadar utanacağımız ve hesabını veremeyeceğimiz bir işin içinde bulunmadık. Yine kamuoyunun vicdanına saygıyla arz olunur" ifadelerine yer verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hadi Salihoğlu Başakşehir İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title