Haberler

Başsavcı Doğan: Kurunun Yanında Yaş da Yanmaması İçin Büyük Çaba Sarf Ediyoruz

Soruşturmalarına ilişkin gazetecilere açıklama yaptı.

Soruşturmalarına ilişkin gazetecilere açıklama yaptı. Türkiye'nin 15 Temmuz'da karşılaştığı darbe girişimiyle uçurumun kenarından döndüğünü söyleyen Sadi Doğan, darbe girişimini bastıran devletin, bunu yapanlarla ilgili nitelikli bir soruşturmaya girmesi gerektiğini, girişimde bulunanların kökü kurutulmadıkça yenilerine teşebbüs edebileceğini ve bu yüzden de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın meydanlardan çekilmesini istemediğini kaydetti.

'KİMİN NE EYLEMİ VARSA BUNU SORUŞTURACAĞIZ'

Darbe girişimini gerçekleştiren yapıyla bağlantılı kişi ve kurumlara yönelik soruşturmaların devam ettiğini aktaran Başsavcı Sadi Doğan, "Burdur Adliyesi'nde 8 meslektaşımızla ilgili 'darbeye teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan soruşturma başlattık. 4 meslektaşımız tutuklandı. Diğer kamu kurumlarından bu yapıyla bağlantılı olan ve meslekten ihraç edilen birçok kamu görevlisi var. Bu sayı yaklaşık 400 civarında" dedi.

'VATANDAŞLARIMIZ RAHAT OLSUN'

Görevden almalarla birlikte Burdur'da 4 cumhuriyet savcısı kaldığını, kendisinin de cumhuriyet savcısı görevini üstlendiğini aktaran Başsavcı Doğan, şöyle dedi:

"Birçok işlemi bizzat kendim yapıyorum. Hiçbir vatandaşımıza hukukun dışında bir uygulama yapmamaya özen gösteriyoruz. Kendisi bu yapıyla bağlantılı olmayan hiçbir vatandaşımızın 'acaba bize bir yanlış yapılır mı, iftira atılır mı' diye kaygıya kapılmasını istemiyoruz. Toplumdaki tabirle kurunun yanında yaş da yanmaması için büyük çaba sarf ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda rahat olmasını istiyoruz."

- Burdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title