Haberler

Başsavcı Çolakkadı'nın İlk Şiir Kitabı Çıktı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın ilk kitabı "Duygudan Söze" okuyucuyla buluştu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın ilk kitabı "Duygudan Söze" okuyucuyla buluştu. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda kitabıyla ilgili konuşan Çolakkadı, "Yakın zamanda piyasaya çıktı, yayınlandı. Ben gençlik çocukluk yıllarımdan beri şiir yazıyorum. Geçmiş yıllarda bazıları yayınlanmıştı, ama kitap olarak ilk defa bir araya getirdim. Bunun içinde anadolu, toplum, aşk, hasret var. Değişik konularda şiirlerim var. Bir Cumhuriyet Başsavcısı olarak başka bir dünyam olduğunu da gösteriyor. Yani yargıyla davayla uğraşırken ayrı bir dünyamız şiir yazan duygulu bir dünyamızda var" dedi.

"Meslek sizi nasıl etkiledi?" şeklindeki soruya Çolakkadı, "Genelde ağır mesleklerle uğraşanlar sanatla da uğraşıyor. Mesela hekimler müzikle uğraşırlar. Bir enstürüman çalarlar. Bizde de tabi işlerimiz ağır, üzücü yorucu işler. Buna paralel olarak sanatla, şiirle de uğraşıyoruz, uğraşanlarımız var. Ben meslekten önce de şiir yazardım" diye konuştu.

"Örnek aldığınız bir şair var mı?" sorusuna Çolakkadı, "Bir çok şairi okudum. Beğendim. Ama en çok hangisinin etkisinde kaldınız derseniz Necip Fazıl Kısakürek diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

TURAN ÇOLAKKADI KİMDİR?

Turan Çolakkadı Kahramanmaraş'da dünyaya geldi. İlk ve Ortaöğrenimini Kahramanmaraş'da tamamlayan Çolakkadı, yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Elazığ'da savcılık yaptı, bu şehirde eşiyle tanışarak evlendi. İkisi hukukçu, bir mühendis 3 çocuğu olan Çolakkadı, uzun yıllar Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde savcılık yaptı. 1993 yılında İstanbul'a atanan Çolakkadı, Sultanahmet'te bulunan İstanbul Adliyesi'nde 1996 yılına kadar çalıştı ardından İstanbul Devlet Güvenlik (DGM) Mahkemesi'ne atandı. DGM'de 7 yıl Başsavcıvekili olarak çalıştı. 2011 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı oldu. 2014 yılında ise kuruluş aşamasında bulunan İstanbul Bölge Adliye Mahkemelerine Başsavcı olarak atanan Çolakkadı halen bu görevini sürdürmektedir.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Turan Çolakkadı Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title