Haberler

Başsavcı Aldemir: Savcı Kiraz da Evine Ekmek Götürüyordu

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın amacının evine ekmek götürmek olduğunu belirten Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, "Berkin Elvan da evine ekmek götürüyordu.

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın amacının evine ekmek götürmek olduğunu belirten Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, "Berkin Elvan da evine ekmek götürüyordu. İkisi de aynı amaçla gidiyordu. Bu hakkı kim teslim edecek" dedi.

İstanbul'da Berkin Elvan soruşturmasına bakan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini, Erzincan Adliye Sarayı önünde Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, savcılar, hakimler, avukatlar ve adliye personeli biraraya gelerek kınadı. Başsavcı Hüsnü Aldemir, "Terör olaylarının amaçlarından bir tanesi toplumumuzu karşı karşıya getirip düşman yaratıp huzurumuzu bozmaktır. Bunu yapmak içinde ellerinden geldiği kadar dokunulmaz yerlere girmeye çalışıyorlar. Dün yapılan bu saldırı sonucu şehit olan meslektaşımızın tek bir amacı vardı evine ekmek götürmek. Berkin Elvan da evine ekmek götürüyordu. İkisi de aynı amaçla gidiyordu. Bu hakkı kim teslim edecek. Cumhuriyet Savcımızın gayretleri sonucu zaten sorumlular ortaya çıkacaktı. Hakim ve savcıları, avukatlarla karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Kendilerine avukat süsü vererek içeri giriyorlar. İnşallah son olur ve artık hakimlerimize, savcılarımıza, avukatlarımıza eller uzanmasın. Bunu istiyoruz" diye konuştu.

Şehit savcı için Erzincan Cami Kebir'de öğlen namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Cami Kebir İmamı Adem Kocatürk tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazının ardından, hayatını kaybeden Mehmet Selim Kiraz için dua edildi.

"TAŞERON TERÖR ÖRGÜTÜ KALLEŞ YÜZÜNÜ GÖSTERDİ"

Memur-Sen, Sağlık-Sen ve Erzurum adliyesi personeli, Adliye Sarayı önünde toplanarak Mehmet Selim Kiraz'a yapılan saldırıyı kınadı. Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Duman, savcı Kiraz'ın ailesine başsağlığı dileyerek terörün her türlüsü ile en etkin şekilde mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Vatandaşı sağduyulu olmaya davet eden Abdullah Duman "Ülkemizde barış, kardeşlik ve huzuru ortamının güçlendiği bir dönemde taşeron terör örgütü hain eylemleri ile kalleş yüzünü ve taşeron kimliğini bir kez daha göstermiştir" diye konuştu. - Erzincan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Selim Kiraz Berkin Elvan İstanbul Erzincan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
title