Haberler

Başpolis Rütbesi Resmileşti

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Bir Süredir Üzerinde Çalıştığı Polis Memurları Arasında Sicili Temiz Tecrübeli Olanların Başpolis ve Kıdemli Başpolis Rütbesi Verilmesi, Bugün Resmi Gazete'de Yayınlanarak Hayata Geçti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bir süredir üzerinde çalıştığı polis memurları arasında sicili temiz tecrübeli olanların Başpolis ve Kıdemli Başpolis rütbesi verilmesi, bugün Resmi Gazete'de yayınlanarak hayata geçti.

Emniyet Genel Müdürlüğüne 30 bin kadro ihdas eden kanun değişikliği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayından geçerek bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü tahsis edilen bu 30 bin kadronun 20 binini polis ataması için, 10 bini de kıdemli başpolis ve başpolis ataması için kullanacak.

Aynı kanun ile Polis meslek eğitimine alınacaklarda yaş sınırı 27'den 28'e çıkarılırken, askerliğini yapanlarda 29 olan yaş sınırı da 30'a yükseltildi. Buna göre, en az 4 yıllık yüksek öğretim kurumları ve bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olan, sınav tarihi itibariyle 28 yaşından gün almayan erkek ve kadınlarla, askerliğini yapmış 30 yaşından gün almamış adaylar arasında yapılacak seçme sınavında başarılı olanlar, 6 aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimine alınabilecek.

-BAŞPOLİSLER GELİYOR-

Kanun, polis teşkilatında Kıdemli başpolis memuru ve Başpolis memuru kadrolarını da getirdi. Emniyet Genel Müdürlüğünce ihtiyaç duyulması halinde, sicil durumuna bakılarak belirtilen kriterlere uygun olan polislerden en az 10 yıl görev yapan veya 35 yaşından gün alanlar başpolis memuru kadrolarına, başpolis memuru olarak 6 yıl görev yapanlardan da kıdemli başpolis memuru kadrolarına atama yapılabilecek.

Başpolis ve kıdemli başpolisliklere atamalarda, meslek kıdemi, eğitim düzeyi gibi unsurların yanı sıra yazılı sınav sonuçları esas alınacak. Kıdemli başpolis, başpolis memurundan, başpolis ise polis memurundan hiyerarşi açısından üstün olacak.

Bu arada aynı kanun ile Emniyet teşkilatında, bomba imhasında görev yapan polislerin bomba imha tazminatlarından, damga vergisi hariç hiçbir kesinti yapılmaması ve Polis Akademisi'nde öğrenim gördükleri için sigortaya geçen yetim öğrencilerin de bu aylıklarının, akademideki öğrenim süresince kesilmemesi getirildi. (ANKA)

(ÜNS/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title